Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2015 m. lapkričio 10 d., antradienis

Lars Kepler Paganinio kontraktas

Vienas sakinys. ,,Gyvenimas beprotiškai trapus." (63 p.)
Žanras. Detektyvas.
Viršelis. Lars Kepler  Paganinio kontraktas (Paganinikontraktet), leidykla ,,Obuolys", 2012 m., iš švedų kalbos vertė Simona Jankūnaitė, 588 p.
Apie autorių. Po Larso Keplerio slapyvardžiu slepiasi Alexanderis ir Alexandra Ahndorilai, švedų rašytojų pora. Plačiau čia.
Apie knygą. Kai kurių žmonių geriau nesutikti, nes didžiausios svajonės gali virsti žiauriausiu prakeiksmu. Kai kurių kontraktų geriau nepasirašyti, nes sąlygas gali tekti vykdyti netgi po mirties...
Prie Stokholmo krantų dreifuojančiame laive randama mirusi jauna moteris. Specialistai nustato, kad jos plaučiai pilni jūros vandens, bet vandens pėdsakų nėra ant drabužių ir kūno. Ar gali būti jog moteris nuskendo laive? Kitą dieną prabangiame bute aptinkamas pasikoręs vyras. Niekas negali paaiškinti, kaip vyrui pavyko pasiekti aukštoje palubėje kabančią kilpą, kai aplinkui nėra jokių daiktų, ant kurių galima pasilypėti. Gal tai ne savižudybė, o žmogžudystė? Ar šios dvi keistos mirtys susijusios? Detektyvas Jonas Lina imasi pavojingo, įtempto ir netikėtų posūkių kupino tyrimo.
Mano nuomonė.  Stora ir labai greitai skaitoma. Prastesnė už ,,Hipnotizuotoją", nors Jonas Lina šioje knygoje daugiau atsiskleidžia kaip herojus.
   Deja, skaityti buvo nemalonu, nes kaip yla iš maišo kiekviename puslapyje lindo rašybos ar sintaksės klaidos, kai kurie sakiniai buvo absoliučiai nesuprantami (nors perskaičiau po kelis kartus). Seniau galvoju, visiems klaidelių pasitaiko :), tačiau šioje knygoje jų buvo tiek, kad neapsikentus net taisyti ėmiau. Jau ne kartą pastebėjau, kad būtent ,,Obuolio" leidykla dažniausiai pykstasi su lietuvių kalba. ,,Obuolio" knygų kaina, kaip ir kitų leidyklų, deja, prasta vertimo kokybė ir korektūros nebuvimas šią leidyklą aiškiai išskiria iš kitų.
    Labai norėčiau perskaityti ir kitas Lars Kepler knygas, tik bijau, kad bus dar blogiau - ne turinio, o pagarbos skaitytojui prasme:(
Įvertinimas. 3/5



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą