Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2020 m. rugpjūčio 17 d., pirmadienis

Louise Jensen Pasimatymas

,,Ateina laikas, kai reikia liautis skrosti vandenynus dėl žmogaus, kuris dėl tavęs net į balą nešoktų"  247 p.

Viršelis.
 Louise Jensen Pasimatymas (The Date), leidykla BALTO, Vilnius, 2019 m., iš anglų kalbos vertė Rasa Akstinienė,351 p.
Apie autoriųLouise Jensen psichologiniai trileriai užima pirmąsias vietas bestselerių sąrašuose. Pasaulyje parduota virš milijono autorės knygų anglų kalba, jos išverstos į daugiau nei dvidešimt kalbų. 2018-aisiais „Pasimatymas" buvo nominuotas The Guardian skelbiamiam „Not the Booker" apdovanojimui.
Apie knygą. Tai turėjo būti paprastas pasimatymas su patikimai atrodančiu vyruku iš pažinčių svetainės. Alės santuoka subyrėjo ir ji neatsispyrė draugių įkalbinėjimams pabandyti.
Tačiau atsibudusi sekmadienio rytą ji supranta, kad įvyko kažkas bloga. Ji kruvina, jai beprotiškai skauda galvą ir ji neatsimena, kas atsitiko.
  Dar baisiau – dirstelėjusi į veidrodį, Alė neatpažįsta į ją žiūrinčio veido. Ji neatpažįsta savo buvusio vyro, brolio ir draugų. Ir ji negali atpažinti žmogaus, kuris ketina ją sunaikinti...
  Mano nuomonė. 350 puslapių depresijos, isterijos, panikos. Sunku skaityti tokią knygą saulėtą vasaros dieną, o ką besakyti, jei būtų dargana...Taip, kūrinys visiškai atitinka psichologinio trilerio žanrui keliamus reikalavimus, tačiau būtent tas šimtaprocentinis atitikimas ir slegia. Knyga parašyta kaip vidinis pagrindinės herojės monologas. Herojės savigrauža išplaukia iš vaikystės prisiminimų, iš padarytų nusikaltimų, o gal malonės aktų. Emocijos per daug hiperbolizuotos, todėl skaitant apima jausmas, kad situacijos dirbtinai sukurtos. Nors, iš kitos pusės, aš tikrai nežinau, kaip jaučiasi žmogus, sirgdamas prosopagnozija (sergantysis neįsimena veidų, neatpažįsta net artimiausių žmonių), gal jų emocijos yra būtent tokios, kokiomis gyvena knygos herojė. Jei kalbėsime apie siužetą, tai jau knygos viduryje kyla įtarimai, kas terorizuoja pagrindinę heroję Alę, tačiau vis bandai tą mintį nustumti, na, negali būti, per žiauru, tačiau, kuo daugiau praeities detalių atskleidžiama, tuo aiškesnis darosi motyvas. Žodžiu, knyga, kurios nesinori skaityti (kaip minėjau, labai slegianti), bet ir padėti į šalį negali – įdomu, kaip baigsis. 
Vertinimas: 2 (1 - neverta skaityti, 2 - gera, 3 - puiki).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą