Tingus rudens šeštadienio rytas. Už lango negausius spindulius žeria saulytė, apšviesdama geltonas klevų viršūnes. Tokia katiniška nuotaika apėmusi - norisi rąžytis ir murkti prie radiatoriaus bei kramsnoti kažką skanaus, puraus, tirpstančio burnoje. Paskaitinėju blogus ir, voilà!, randu purų varškės apkepą, kuriuo dalinasi www.saulėtavirtuvė.lt. Kaip tik tai, kas tiktų šios dienos rytui. Puolu gaminti, kol šeimyna dar miega ir virtuvė priklauso tik man :)
500 g varškės (pertrintos per sietelį arba el. trintuvėje iki vientisos masės);
6 v. š. manų kruopų;
1 stiklinė pieno;
3 kiaušiniai;
5 šaukštai cukraus;
pakelis vanilinio cukraus;
sauja džiovintų spanguolių.
Gaminimas:
Manų kruopas užpyliau pienu ir pastačiau kelioms minutėms išbrinkti. Tuo metu kiaušinių trynius, cukrų ir vanilinį cukrų ištryniau iki vientisos baltos masės. Į pertrintą varškės masę supyliau trynius ir manų kruopas su visu nesusigėrusiu pienu. Viską tobulai išmaišiau. Tada atskirame dubenyje išplakiau baltymus ir atsargiai įmaišiau į varškės masę. Džiovintas spanguoles, apvoliotas miltuose, taip pat įmaišiau į varškės masę. Kepimo indą (25 cm skersmens) ištepiau sviestu ir suverčiau varškės masę. Kepiau iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą, kol viršus gražiai paskrudo.
Kol išdėliojau lėkštes ant stalo ir užkaičiau arbatą, apkepas praaušo. Kiekvienam atpjoviau po gabalą, užpyliau aviečių-imbiero uogiene ir kviečiau namiškius pusryčių.
Saulėta virtuvė, šeimyna prie stalo, garuojanti arbata ir purus varškės apkepas - toks yra tobulo šeštadienio ryto receptas. Išbandykite!
Saulėta virtuvė, šeimyna prie stalo, garuojanti arbata ir purus varškės apkepas - toks yra tobulo šeštadienio ryto receptas. Išbandykite!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą