Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2022 m. lapkričio 9 d., trečiadienis

Iris Johansen Gerokai po vidurnakčio

Viršelis. Iris Johansen Gerokai po vidurnakčio (Long after Midnight), 2021 m., leidykla ,,Tyrai", iš anglų kalbos vertė Janina Masaitienė, 320 psl.

Apie knygą. Dvidešimt devynerių Keitė Dendi galų gale manė sukūrusi saugų ir užtikrintą gyvenimą sau ir devynerių metų sūnui, bet talentinga mokslininkė labai klydo...
Gilindamasi į genetinius tyrinėjimus, Keitė priartėja prie ypač svarbaus medicinos mokslo atradimo. Bet yra žmonių, niekieno nesulaikomų, kurie nori padaryti taip, kad ji niekada nebaigtų darbo. Jie nenusiteikę puoselėti vilčių, bet perka ir parduoda mirtį.

Mano nuomonė. Šaudo gaudo romanas, kurio varomoji jėga bei visų nelaimių ir intrigų priežastis yra naujai išrastas vaistas RU2. Jo atsiradimas rinkoje suteiktų galimybę išgydyti daugelį ligų, todėl didžiosios farmacijos kampanijos nesuinteresuotos jo atsiradimu ir stengiasi jį sunaikinti arba perimti į savo rankas. Knygos pagrindinė veikėja Keitė prieš savo valią įveliama į šį reikalą ir tampa persekiotojų taikiniu.
  Knyga greitai skaitoma ir labai paviršutiniška. Įvykiai rutuliojasi žaibo greičiu, bet viskas taip nuspėjama, kad net nuobodu. Tai viena tų knygų, kurias perskaitei, užvertei, o kitą dieną jau pamiršai apie ką ji. Žodžiu, jei neskaitysite, tikrai nieko neprarasite.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą