Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2015 m. balandžio 16 d., ketvirtadienis

Alma Čepienė Taip, madam...Ne, madam...

Vienas sakinys. ,,Likimas - visagalis, su juo nepasiginčysi." (51 puslapis)
Žanras. Jausmų romanas.
Viršelis. Alma Čepienė  ,,Taip, madam...Ne, madam...", leidykla Kronta, 2006  m.,  656 puslapiai.
Apie autorę. Rašytoja ir prodiuserė Alma (Almonė) Čepienė kilusi iš inteligentų šeimos. Būdama 16 metų ji su tėvais buvo ištremta prie Lenos žiočių. Kai grįžo į Lietuvą, rašytojai buvo dvidešimt. Kaip sako pati Alma: ,,Rusijoje susipažinau su nuostabiais žmonėmis. Jei mane būtų ištrėmę į Prancūziją, šios knygos tikrai nebūčiau parašiusi. Rusai - atviros sielos žmonės. Per pirmas dvi pažinties minutes jie gali išlieti visas savo emocijas, atverti slapčiausius sielos kampelius." Didžiausi A. Čepienės kūrybos kritikai ir vertintojai yra jos vyras Vaclovas ir dukra Adrija.
 
Alma Čepienė yra parašiusi 3 romanus ,,Taip, madam...Ne, madam...", ,,Moterų vergas", Tėvo lopšinė", dviejų dalių dramą ,,Olga Kronina",  taip pat prodiusavo Audriaus Juzėno filmą „Getas“.

 
 

Apie knygąXXa. kontekste pasakojama apie neįtikėtinus žmonių likimus, jų meilės istorijas. Rašytoja siekia įtraukti skaitytojus į romano verpetą taip, kad jie pasijustų esą įvykių liudytojai. Kad mylėtų gyvenimą tokį, koks jis yra.
 "Kodėl atsirado romanas?

Ilgam buvau nublokšta į Rusiją. Norėjau XIX a. kontekste papasakoti apie žmones, neįtikėtinus likimus. Ir jų meilės istorijas.

Rūpėjo pasvarstyti, ar turime priešintis skirtai lemčiai.

Kokio tikslo siekiau?
 
Įtraukti skaitytojus į romano verpetą taip, kad jie pasijustų esą įvykių liudytojai. Kad su herojais petys į petį žengtų per knygos puslapius ir nenorėtų išeiti. Kad turėtų ką išsinešti. Kad mylėtų gyvenimą tokį, koks jis yra."

Alma Čepienė


"Su didžiausia nuostaba ir susižavėjimu perskaičiau Almos Čepienės romaną "Taip, madam... Ne, madam". Sukrėtė herojų gaivališkumas, tikroviškumas.
 
Paslaptinga tikrovė čia - epas, saga, legenda - tampa kone stebuklinga pasaka.
 
Nuoširdžiai sveikinu rašytoją ir pavydžiu skaitytojams, kurie pirmą kartą atvers šio romano puslapius."
 
Eglė Gabrėnaitė
,,Šis romanas man priminė Nikitos Michalkovo filmus. Tai galėtų būtu puiki medžiaga kino scenarijui. Tie, kurie mėgsta klasikinę rusų literatūrą, turėtų partirti malonumą jį skaitydami."Andrius Mamontovas

Mano nuomonė. Puiki knyga. A. Mamontovas labai taikliai pasakė - kam patinka N. Michalkovo filmai, patiks ir ši knyga. Gryna tiesa. Romane laikas teka lėtai ir skaidriai, atrodo, ypatingo veiksmo lyg ir nėra, tačiau aistros ir emocijos tiesiog kunkuliuoja. Čia ir čigonų taboras, ir rusų bajorija, ir inteligentija, ir prastuomenė - viskas susipina, susiveja, susipainioja, ir vis per tuos jausmus, aistras ir rusišką nežabotą charakterį. Skaitai, ir vaizdai slenka lyg filme - labai jau vizualiai viskas aprašyta. Baigiau knygą ir toks geras, šviesus jausmas liko. Jokio juodulio, jokio purvo. Tokių knygų reikia kuo daugiau. Ačiū autorei už begalinį skaitymo malonumą. 
Įvertinimas. 5/5

 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą