Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2016 m. liepos 27 d., trečiadienis

Lavašas su tunu ir žalumynais

   Jau seniai besukau lavašo suktinukus - buvo pabodę. Tačiau atėjo ilgai laukta vasara, kelionės į sodybas, miškus, prie ežerų ir upių - o kas geriau pasotins išalkusius poilsiautojus nei lavašo suktinukas? Visai netikėtai,  viešėdama draugų sodyboje, paragavau lengvo, tinkančio karštai vasaros dienai, lavašo suktinuko ir taip patiko, kad jau kitą savaitgalį pati juo vaišinau draugus. Ačiū Aušrai, tobulai pravedusiai lavašo suktinukų su tunu ir žalumynais gamybos pamoką. Aš išmokau. Dabar dalinuosi šiuo receptu su jumis ir tikiuosi, kad tai bus skaniausias šios vasaros atradimas. Pradedam.
 
Reikės:
1 lavašas;
2 indeliai tepamo varškės sūrio su žolelėmis;
2 indeliai tuno aliejuje;
sauja salotų;
po 30 gramų mėgstamų žalumynų
(petražolės, svogūnų laiškai, krapai,
laiškiniai česnakai, špinatai, salierai ir pan.);
150 gr skrudintų išlukštentų saulėgrąžų;
1 agurkas.
  Gaminame:
Lavašą tolygiai aptepame varškės sūreliu. Tuną sudedame į kiaurasamtį ir nuvarviname aliejų. Per lavašo vidurį (išilgai!) išdėliojame tuną. Iš abiejų tuno šonų išdėliojame salotų lapelius, toliau - susmulkintus žalumynus. Dabar suberiame eilę saulėgrąžų ir kompoziciją užbaigiame plonais griežinėliais supjaustytu agurku.  
   Visą šį gėrį atsargiai suvyniojame (išilgai!), supjaustome dideliais gabalais ir ragaujame.
    Skanaus :)

1 komentaras:

  1. Atrodo super! Vien dėl to, kad viskas žaaalia - labai mėgstu žoleles ir dedu VISUR (na, išskyrus pyragus :D). Žiemai vis kažkaip šaldydavau jas, bet ilgaiui man vietos šaldiklyje pritrūko :D Na ir vistiek atšildžius jos tokios paliegę būna vargšės.. Tai prisiskaičiau, kaip ir ką daryt, tai dabar ir šaltuoju sezonu auginu. Ir ten ne vien svogūną kokį, galima ir mėtų, ir krapų, ir petražolių.. Tik kiekvienai vis kitokia auginimo specifika - https://www.iki.lt/maisto-kultura/idomybes/zalieji-prieskoniai - čia keli praktiniai patarimai, nes aš labai nemėgstu daug skaityt - man norisi greito rezultato :D O šis lavašas bus mano savaitgalio pabandymas - kaip tik svečių turėsim, proga! :)

    AtsakytiPanaikinti