Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2019 m. balandžio 16 d., antradienis

Alex Marwood Nedorėlės


Viršelis. Alex Marwood  Nedorėlės (The Wicked Girls), leidykla Jotema, Kaunas, 2013 m.,  iš anglų kalbos vertė Vilma Krinevičienė, 397 psl.
Apie autorių. Serena Mackesy (slapyvardis Alex Marwood) gimė  1960 m. Oksforde. Seneliai, tiek iš motinos, tiek iš tėvo pusės, buvo rašytojai ar su rašymu susieję savo gevnimus, tad nenuostabu, kad vaikaitė studijavo anglų literatūrą. Dirbo įvairius darbus, kol save atrado dviejose srityse:  Serena Mackesy kaip žurnalistė ir Alex Marwood kaip psichologinių detektyvų autorė. Plačiau jos tinklalapyje: http://www.serenamackesy.com/index.html




Apie knygą. Lemtingas susitikimas, trukęs vos vieną dieną, visam laikui tragiškai pakeitė dviejų mergaičių gyvenimą. 
Po dvidešimt penkerių metų žurnalistė Kerstė Lindsi gauna užduotį parašyti seriją straipsnių apie žiaurias jaunų merginų žmogžudystes pajūrio miestelyje. Tirdama įvykius, ji nusprendžia pasikalbėti su pramogų parko darbuotoja Ambere Gordon. 
Kerstei ir Amberei šis susitikimas pirmas nuo tos niūrios dienos vaikystėje. Ar šios dvi moterys sugebės nuslėpti baisią paslaptį, norėdamos apsaugoti savo naujus gyvenimus ir šeimas?  
   Mano nuomonė. Knygos pradžia gana paini, veikėjos praeityje save pristato vienais vardais, dabartyje - kitais, nes jų tapatybės pakeistos dėl vaikystėje įvykdyto nusikaltimo. Tai lėtina skaitymo tempą, kiekviename skyriuje iš naujo verčia galvoti kas yra kas, o taip norisi kuo greičiau sužinoti, ką gi jos tokio padarė, kad jų likimai taip susiklostė.  Deja, kuo toliau verti puslapius, tuo labiau apima nuojauta, kad skaitau ne detektyvą, o psichologinę studiją, apvilktą grožinės literatūros marškinėliais: ar vaikystėje padarytas nusikaltimas (šiuo atveju, nepalankiai susiklosčiusios aplinkybės), jauną žmogų padaro nusikaltėliu visam gyvenimui, ar vaikas gali pilnai suvokti savo veiksmus ir juos tinkamai įvertinti, ar tinkamai elgiasi suaugusieji, užkraudami vaikams nepakeliamą atsakomybės naštą už nesuvoktus veiksmus? Jei knygos pradžia žada įdomią detektyvinę istoriją, tai įpusėjus pabosta skaityti, nes istorija pernelyg ištęsta, veiksmas vis nuklysta į praeitį, kulminacija pasiekiam kažkur apie knygos vidurį ir toliau ji nebekyla, intriga silpsta. Tačiau...knygą tikrai galiu drąsiai rekomenduoti, ji nėra visiškas niekalas, tik kiek užsižaista su herojų jausmais ir savianalize, tad gryno detektyvo nesitikėkite.
 Įvertinimas. 2 (1 - neverta skaityti, 2 - gera, 3 - būtina perskaityti). 








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą