Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2020 m. rugpjūčio 21 d., penktadienis

Sūrio paplotys pusryčiams


Receptas nužiūrėtas iš simplefoodrecipes puslapio.
REIKĖS:
Nedidelio ryšulėlio krapų, petražolių ir svogūno laiškų (viso apie 30 g),
1 kiaušinio;
300 ml kefyro;
100 g kieto sūrio (kokį mėgstate);
100 g miltų;
0,5 a. š. kepimo miltelių;
druskos ir pipirų pagal skonį.

 GAMINAME:
1. Burokine trintuve sutarkuojame sūrį.
2. Susmulkiname žalumynus;
3. Į gilų dubenį įmušame kiaušinį, pagardiname druska, pipirais ir išplakame. 
4. Į plakinį supilame kambario temperatūros kefyrą ir išmaišome;
5. Toliau maišydami pilame miltus, sodą. Tešla turi būti vientisos konsistencijos, be gumuliukų;
6. Pabaigoje įmaišome sūrį ir žalumynus;
7. 1/2 tešlos pilame į įkaitintą ir aliejumi pateptą keptuvę. Tešlą tolygiai paskirstome  ir kepame ant vidutinės ugnies apie 5 min. Tada paplotį apverčiame ir dar kepame 5 min.
8. Iškepusį paplotį išdedame ant lėkštės ir apipilame tirpintu sviestu (nebūtina, bet skanu);
9. Taip pat iškepame ir antrą paplotį. Jei turite dvi keptuves - abu papločius galite kepti vienu metu :)
10. Ragaujame dar šiltus. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą