REIKĖS:
Nedidelio ryšulėlio krapų, petražolių ir svogūno laiškų (viso apie 30 g),
1 kiaušinio;
300 ml kefyro;
100 g kieto sūrio (kokį mėgstate);
100 g miltų;
0,5 a. š. kepimo miltelių;
druskos ir pipirų pagal skonį.
300 ml kefyro;
100 g kieto sūrio (kokį mėgstate);
100 g miltų;
0,5 a. š. kepimo miltelių;
druskos ir pipirų pagal skonį.
GAMINAME:
1. Burokine trintuve sutarkuojame sūrį.
2. Susmulkiname žalumynus;
3. Į gilų dubenį įmušame kiaušinį, pagardiname druska, pipirais ir išplakame.
4. Į plakinį supilame kambario temperatūros kefyrą ir išmaišome;
5. Toliau maišydami pilame miltus, sodą. Tešla turi būti vientisos konsistencijos, be gumuliukų;
6. Pabaigoje įmaišome sūrį ir žalumynus;
7. 1/2 tešlos pilame į įkaitintą ir aliejumi pateptą keptuvę. Tešlą tolygiai paskirstome ir kepame ant vidutinės ugnies apie 5 min. Tada paplotį apverčiame ir dar kepame 5 min.
8. Iškepusį paplotį išdedame ant lėkštės ir apipilame tirpintu sviestu (nebūtina, bet skanu);
9. Taip pat iškepame ir antrą paplotį. Jei turite dvi keptuves - abu papločius galite kepti vienu metu :)
10. Ragaujame dar šiltus. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą