Parduotuvėje pamačiau kynvos (bolivinės balandos) kruopų su nuolaida. Seniai norėjau paragauti išgirtųjų kruopų: sveika, gardu, tik grožiui puoselėti, o ne kilogramams auginti. Žodžiu, stebuklas. O stebuklo reikia visiems.
Nusipirkau ir išsiviriau. Gaminti paprasta, o gardu, kaip du medu :).
1 stiklinė bolivinių balandų kruopų;
2 stiklinės vandens;
1 v. š. medaus;
3 v. š. alyvuogių aliejaus;
1-2 skiltelės česnako;
1 a. š. grūdėtųjų garstyčių;
1/2 laimo sulčių;
druskos, pipirų pagal skonį;
įvairių daržovių (aš turėjau cukiniją, saldžiąją papriką, ridikėlius. Galima vartoti ir kitas daržoves bei riešutus).
Kruopas nuplauname, nusausiname ir pora minučių pakepiname įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Užpilame vandeniu ir verdame uždengtoje keptuvėje 15 min. Kai vanduo susigeria, keptuvę nukeliame nuo ugnies ir paliekame dar kelioms minutėms neatidengtą.
Daržoves susmulkiname. Padažui sumaišome medų, aliejų, susmulkintą česnaką, garstyčias ir laimo sultis, paskaninam druska ir pipirais.
Daržoves įmaišome į košę, užpilame padažu ir viską išmaišome. Skanaus!
Idėja pasiskolinta iš tinklaraščio ,,Ant medinės lentelės"