Pats vasaros įkarštis, pats serbentų derėjimas, kekės tiesiog svyra nuo gausaus derliaus.. Susiraukėte? Kur tą rūgštelę dėti? Siūlau paeksperimentuoti: išsivirkite trispalvę uogienę - žiemos šaltais vakarais mielai ją patys ragausite, o ir sušalusiam svečiui prie arbatos turėsite ką pasiūlyti.
Mano eksperimentui reikėjo:
po 300 g. raudonų, juodų ir geltonų serbentų;
po 200 g. cukraus kiekvienos spalvos serbentams pasaldinti.
Gamybos procesas:
Kiekvienos spalvos uogas nuplauname skirtinguose dubenėliuose, nudžioviname ir apibarstome cukrumi. Paliekame per naktį šiek tiek susicukruoti. Kitą dieną išverdame juoduosius serbentus (10-15 min. arba kol įgaus želė konsistenciją). Uogienę supilame į stiklainėlius, užpildydami juos iki 1/3 tūrio. Paliekame sustingti. Tuomet išverdame geltonus serbentus, uogienę praaušiname ir supilame ant juodųjų serbentų taip kad būtų užpildyti 2/3 stiklainėlio. Sustingus uogienei, verdame raudonuosius serbentus ir supilame ant geltonųjų. Sandariai užsukame dangtelius.
Iš nurodyto uogų kiekio išsiviriau du stiklainėlius (po 250 ml) uogienės.