Patiekalas, įtakotas metų laikų – pavasariniai šparagai su šonine. Prisimenu, šis augalas augo kaime, mano močiutės gėlių darželyje, o štai dabar mes jį kiekvieną pavasarį valgome net ausys linksta. Skanu ir paprasta pagaminti.
Reikės: 0,5 kg šparagų; 200 g šalto rūkymo šoninės juostelėmis; 200 g mažų pomidoriukų (nebūtina, bet labai skanu).
Gaminame: Šparagų kietąsias koto dali nupjauname, likusias – sudedame į verdantį padruskintą vandenį ir paverdame 2-3 min. Ne daugiau. Nusausiname. Imame po vieną arba du stiebelius (priklauso nuo šparagų dydžio) ir apsukame juos šoninės juostelėmis. Dedame į skardą. Jei yra noras, tarp šparagų pamėtome mažų pomidoriukų. Jokių druskų, jokių pipirų.
Pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame, kol šoninė smagiai apskrunda, apytiksliai 20 min.
Viskas! Pateikiame su daržovėmis arba be ;)