Jau kuris laikas mano mėgstama daržove tapo lietuviškas burokėlis - pigu, skanu ir sveika. Nenoriu būti egoiste, todėl savo sveikatos receptu dalinuosi su jumis :)
Reikia:
1 burokėlio;
saujos gražgarsčių (rukolos);
20 - 50 g saulėgrąžų;
50-70 g fetos tipo sūrio (naudojau sūrį ,,Fitaki");
balzamiko acto, alyvuogių aliejaus, cukraus.
Gaminame.
Žalią burokėlį nulupame ir labai plonai supjaustome riekelėmis - kuo ploniau supjaustysite, tuo skaniau bus (jei labai nemėgstate žalių burokėlių, galima juos išvirti). Burokėlio skilteles išdėliojame lėkštėje ir apšlakstome balzamiko actu, užlašiname kelis lašus alyvuogių aliejaus ir užberiame šiek tiek cukraus. Jei turite kantrybės ir laiko, paliekame pasimarinuoti kokią valandą. Tuomet ant burokėlių uždedame po gabalėlį sūrio, užberiame gražgarstės lapelius ir apiberiame saulėgrąžomis. Skanaus!
P.S. kartą šį burokėlių karpačo esu paskaninusi avokadu - labai tiko.