Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2022 m. gegužės 3 d., antradienis

Nekeptas mango ir maskarponės tortas


Dovana mamai Mamos dienos proga – didelis, sotus ir minkštas tortas. Šį tortą gaminti pasirinkau, nes tiesiog tingėjau kepti. Tai gi, susirinkau reikiamus ingredientus ir ėmiausi darbo.

Pagrindas:
apie 200 g sausainių (sunaudojau pusantro pakelio sausainių ,,Gaidelis")
80 g sviesto

1-as sluoksnis
1,5 prinokusio mango
500 g maskarponės sūrio
300 ml grietinėlės (35 % riebumo)
200 ml kondensuoto pieno (saldinto)
20 g želatinos (naudojau „Dr. Oetker“)
2/3 stiklinės vandens (želatinai išbrinkti)
nutarkuotos citrinos žievelės (pagal skonį)
2 v. š. citrinos sulčių

2-as sluoksnis
200 ml kokosų kremo (naudojau ,,Santa Maria")
100 ml grietinėlės (35 % riebumo)
50 ml kondensuoto pieno (saldinto)
10 g želatinos (naudojau „Dr. Oetker“)
1/2 stiklinės vandens( želatinai išbrinkinti)

3-as sluoksnis
1,5 prinokusio mango
20-30 g saldinto kondensuoto pieno (sudėjau skardinės likutį)
stiklinė vandens
15 g želatinos (naudojau „Dr. Oetker“)

  Pirmiausia elektriniu smulkintuvu susmulkinau sausainius (iki smulkių trupinių, bet ne iki miltų), išlydžiau sviestą ir supyliau į sausainių trupinius ir maišiau, kol visi trupiniai pasidengė sviestu. Sausainių masę sudėjau į 26 cm skersmens kepimo formą taip, kad padengtų visą dugną ir gerai suspaudžiau.
  Mangus nulupau, supjausčiau ir elektriniu plaktuvu sutryniau iki tyrelės konsistencijos.
  Tada ėmiausi formuoti torto sluoksnius.

1 sluoksnis.

Želatiną užpyliau vandeniu ir palikau 10 min išbrinkti, tada ištirpinau ant silpnos ugnies ir palikau atvėsti.
Tuo metu maskarponę lengvai išplakiau elektriniu plaktuvu, supyliau grietinėlę ir plakiau iki vientisos, purios masės. Supyliau kondenstuotą pieną, pusę mango tyrės (iš 1,5 mango vaisiaus), citrinos sultis ir subėriau nutarkuotą citrinos žievelę. Viską gerai išplakiau, įmaišiau pravėsusią želatiną ir masę supyliau ant torto pagrindo. Palikau šaldytuve stingti, o to metu ėmiausi 2 sluoksnio.
2 sluoksnis.
Paruošiau želatiną (kaip 1-e sluoksnyje). Į dubenį supyliau kokosų kremą, kondensuotą pieną ir išplakiau. Atskirai išplakiau grietinėlę iki purumo. Į kokosų masę supyliau atvėsusią želatiną, išmaišiau ir toliau atsargiai maišydama sudėjau plaktą grietinėlę. Šį sluoksnį supyliau ant sustingusio 1-jo sluoksnio ir įdėjau į šaldytuvą.
3 sluoksnis.
Želatiną ruošiau taip pat, kaip ir kitiems dviem sluoksniams. Kol vėso želatina, į dubenį supyliau likusią mango tyrę ir likusį skardinėje kondensuotą pieną. Įpyliau pravėsusią želatiną ir viską, atsargiai išmaišiusi, supyliau ant sustingusio kokosų sluoksnio. Tortą vėl įdėjau į šaldytuvą iki rytojaus, o jau Mamos dienos rytą išėmiau iš formos, papuošiau mango skiltelėmis ir gėlės žiedu ir pasveikinau mamą.
Skanūs (ir sotūs) buvo mūsų pusryčiai :)