Labai lengvas, purus ir tikrai nesunkiai pagaminamas torčiukas. Jį išsirinkau savo gimtadieniui, sakau, palepinsiu koleges. Pavyko! Receptą nusižiūrėjau iš grupės Pradedančios konditerės, šiek tiek pamažinau produktų kiekį (receptas buvo duotas 24 cm formai), šiek tiek pavarijavau ir rezultate iškepiau puikų tortuką. Ir ne vieną, o du :)
Produktai biskvitui:
24 cm forma 16 cm forma (2 biskvitai) 16 cm forma (1 biskvitas)
6 kiaušiniai 4 kiaušiniai 2 kiaušiniai
180 g cukraus 120 g cukraus 60 g cukraus
200 g miltų 135 g miltų 75 g miltų
90 ml aliejaus 60 g aliejaus 30 g aliejaus
40 g kukurūzų krakmolo 26 g kukurūzų krakmolo 15 g kukurūzų krakmolo
1 a. š. kepimo miltelių 1/2 a. š. kepimo miltelių 1/3 a. š. kepimo miltelių
1 apelsino žievelė 1 apelsino žievelė pusės apelsino žievelė
žiupsnelis druskos žiupsnelis druskos žiupsnelis druskos
Kiaušinius, cukrų ir žiupsnelį druskos plakiau iki standumo, apie 12 min., tada supyliau aliejų ir plakiau dar 3 minutes. Sausus produktus (miltus, krakmolą, kepimo miltelius) sumaišiau tarpusavyje, išsijojau į kiaušinių plakinį ir atsargiai viską išmaišiau mentele. Gale subėriau stambesne (burokine) tarka sutarkuotas apelsino žievele ir dar kartą viską atsargiai permaišiau. 16 cm skersmens formos dugną išklojau kepimo popieriumi ir supyliau tešlą. Kepiau apie 50 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Biskvitas gavosi puikus! Išėmiau iš orkaitės ir palikau atvėsti.
Kol kepė biskvitas – dariau kremą pertepimui.
24 cm biskvitui arba Vienam 16 cm biskvitui reikės
dviems 16 cm biskvitams reikės
170 ml šviežių apelsinų sulčių 120 šviežių apelsinų sulčių
3 kiaušiniai 2 kiaušiniai
150 g cukraus 80 g cukraus
60 g sviesto 40 g sviesto
1/2 v. š. kukurūzų krakmolo kiek mažiau nei 1/2 v. š. kukurūzų krakmolo
1 apelsino žievelė 1 apelsino žievelė
Į puodą supyliau sultis, subėriau krakmolą ir gerai išmaišiau, subėriau cukrų, supyliau kiek paplaktus kiaušinius, sumečiau tarkuotas apelsino žieveles ir visa tą gėrį kaitinau ant nedidelės ugnies nuolat maišydama, kol kremas sutirštėjo. Puodą nukėliau nuo ugnies, įdėjau sviestą ir maišiau, kol sviestas ištirpo. Tada palikau labai gerai atšalti.
Po 3-4 valandų tortą surinkau. Biskvitą perpjoviau į 3 dalis. Į surinkimo žiedą įdėjau biskvito pagrindą, jį palaisčiau cukraus vandens sirupu (kitą tortą laisčiau limončelo likeriu) ir aptepiau apelsinų kremu. Ant jo dėjau antrą biskvitą, kiek paspaudžiau, tada sulaisčiau ir aptepiau apelsinų kremu. Uždėjau trečią biskvitą, paspaudžiau. Man liko kremo, tad jį užtepiau ant viršutinio biskvito, jei kremo neliko, nieko baisaus, gerai ir be kremo. Taip suformuotą tortą palikau šaldytuve per visą naktį.
Kitą dieną tortą tepiau kremu ir puošiau. Kremui reiks:
200 g maskarponės sūrįo (100 g maskarponės sūrio). Tiesa, maskarponės sūrį galima keisti pvz. Filadelfia sūriu
3 v. š cukraus (1,5 v. š . cukraus)
300 g. grietinėlės (200 g grietinėlės)
Šaltą grietinėlę išplakiau su cukrumi iki standumo (svarbu neperplakti, turi būti minkšta), šaltą maskarponės sūrį taip pat išplakiau iki vientisumo, tada, palengva maišydama, grietinėlę sukrėčiau į maskarponės sūrį. Tortą ištraukiau iš šaldytuvo ir aptepiau kremu. Puošiau vaisiais.
Viskas. Tortą paliekame šaldytuve dar porai valandų, kad sutvirtėtų kremas ir galime ragauti. Skanaus:)