Savaitgalis, kai niekur neskubi, kai galima žaisti virtuvėje. Nusiperki, atrodo, nesuderinamų produktų, pasiknisi internete, susirandi receptą, jį pritaikai savo skoniui ir gauni kažką, kuo būtinai turi pasidalinti :)
PRODUKTAI
Skardinė (400 g) pomidorų savo sultyse;
Skardinė (400 g) avinžirnių;
100 g špinatų;
100 ml neriebaus kokosų pieno
10 g aliejaus;
1 a.š. kario miltelių;
1 svogūnas
3 skiltelės česnako;
1 a.š. čili miltelių;
1 a. š. tarkuoto imbiero;
1 kubelis sultinio;
40 g kietojo sūrio
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname smulkiai supjaustytus svogūną ir česnako skilteles. Baigiant kepti suberiame kario ir čili miltelius, tarkuotą imbierą bei dar šiek tiek pakepame. Tada supilame smulkintus pomidorus su sultimis ir nusunktus avinžirnius, supilame kokoso pieną ir įmetame sultinio kubelį. Viską patroškiname 10 min. Pabaigai sumetame šiek tiek pasmulkintus špinatus ir dar pora minučių patroškiname.
Išvirtas bulguro kruopas sudedame porcijomis į lėkštes. Avinžirnių-špinatų troškinį uždedame ant bulguro kruopų ir apiberiame kietu tarkuotu sūriu (aš naudojau ,,Džiugą"). Iš nurodyto kiekio galima pamaitinti 4-5 žmones.
Viso troškinio kaloringumas apie 850 kcal. – vieni niekai, tačiau nepamirškite, troškinys valgomas su bulguro (ar kitomis) kruopomis, kurių 100 g turi apie 380 kcal :)
Skanaus!