Įdaras. Šokoladą ištirpinau karšto vandens vonelėje ir sumaišiau su likusiais ingredientais. Iš masės suformavau 12 vienodo dydžio rutuliukų, juos sudėjau į lėkštę, išklotą kepimo popieriumi, ir lengvai suplojau. Suplotus rutuliukus padėjau į šaldiklį, kad gerai sukietėtų (apie 30 min arba ilgiau).
Sausainių tešla. kambario temperatūros sviestą išsukau iki labai purios baltos masės. Tada į sviestą supyliau cukrų ir mikseriu išsukau iki vientisos masės, vėliau įmušiau kiaušinį, supyliau vanilės ekstraktą, valgomuosius dažus ir viską labai gerai išsukau. Kitame dubenyje sumaišiau miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Šį mišinį subėriau į sviesto masę ir mikseriu sukau iki tol, kol visi produktai įgavo vientisą masę.
Kepimas. Skardą išklojau kepimo popieriumi ir ėmiausi sausainių formavimo. Iš 1 šaukšto sausainių tešlos suformavau 20 (man tiek gavosi) apvalius rutuliukus. Pusėje rutuliukų nykščiu įspaudžiau duobelę ir į ją įdėjau sušalusį balto šokolado įdarą Ant jo uždėjau rutuliuką be ertmės, pirštais užlipdžiau kraštus taip, kad nesimatytų balto šokolado įdaro. Tada kamuoliuką šiek tiek suplojau, apvoliojau baltame cukruje ir įdėjau į skardą. Taip suformavau visus sausainius ir pašoviau į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę
ir kepiau apie 15 minučių. Iškepusius sausainius palikau
skardoje trumpai pravėsti, o pilnai atvėsinau juos išdėliojusi ant grotelių.
Tiesa, neapskaičiavau, liko 2 balto šokolado rutuliukai, kuriuos teko nekeptus suvalgyti. Kitą kartą gal pavyks tikaliau apskaičiuoti sausainių ir įdaro kiekį :)