Kai radau šį triufelių receptą negalėjau patikėti, kad jie gaminami iš avokado!Smalsumas nugalėjo ir susirinkusi reikiamus produktus ėmiausi darbo. Rezultatas maloniai nustebino, saldainiai tiesiog tirpo burnoje. Jų premjera įvyko Mamos dieną: triufeliai ir šampano burbuliukai buvo tiesiog tobulai šventinis derinys.
Šiems mažiems konditeriniams stebuklams pasigaminti reikės:
1 sunokusio avokado;
130 g juodojo šokolado;
1 v. š. konjako (brendžio), bet nebūtinai. Konjakas (brendis) saldainiams suteikia aštrumo, pikantiškumo;
kakavos.
1. Avokadą sumaigome šakute iki vientisos masės (galima ir blenderiu).
2. Šokoladą sutrupiname ir ištirpdiname karšto vandens vonelėje.
3. Šokolado masę supilame į avokado tyrelę, įpilame konjako (brendžio) ir viską sumaišome bei dedame į šaldytuvą 1-2 val.
3. Paviršių, ant kurio formuosime saldainius, pabarstome kakavos milteliais. Iš šaldytuvo traukiame sustingusią masę, šaukštu kabiname vienodo dydžio masės kiekį (čia jau kaip kam pavyksta :) ir rankomis ant kakava apiberto paviršiaus voliojame kūgio formos saldainius.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą