Labai sveikos ir gardžios salotos, kurių receptą savo reklaminiame lankstinuke patalpino Rimi. Nežinau, kodėl būtent jas nutariau gaminti, gal pavadinimas patiko: ,,Sveikuolių salotos". O kas gi nenori būti sveikas ir gražus? Jei tam pakanka tik salotų - pirmyn, gaminame!
Reikia:
150 g neskaldytų kviečių (tinka ir parduotuvėse parduodami daiginti kviečiai);
8 vynuoginių pomidorų (apie 200 g);
80 g mozzarella sūrio;
60 g poro;
30 g konservuotų kaparėlių;
2 mažų cukinijų (apie 300 g);
1 v. š. alyvuogių aliejaus;
druskos, maltų juodųjų pipirų.
Gaminame:
Kviečius nuplauname, užpilame vandeniu ir paliekame 12 valandų. Išbrinkę kviečiai turi būti minkšti, nes jų nevirsime (kaip minėjau, galima pirkti daigintus kviečius - nereiks vargti). Pomidorus perpjauname į keturias dalis, mozzarella sūrį ir cukiniją supjaustome kubeliais. Susmulkiname porą. Visą gėrį suberiame į dubenį, įmetame kaparėlius, supilame aliejų, pagardiname druska bei pipirais ir viską gerai išmaišome. Ragaujame. Man buvo labai skanu!
Svarbu. viso gaunasi apie 840 g salotų, kurių kaloringumas sudaro 1000 kcal, tad 100 g salotų yra apie 120 kcal. Manau, jas drąsiai gali skanauti ir besirūpinantys savo kūno linijomis :)