Puslapiai

Puslapiai

Puslapiai

2018 m. gruodžio 28 d., penktadienis

Brendyje marinuotos vynuogės

   Kažkas įdomaus, kažkas nauja, arba, labai sena. Kolegė atsinešė į darbą receptų knygą. Pavarčiau ir įsidėmėjau paprastą receptuką, kuris vadinosi ,,Vynuogės su konjaku (lenkiškai)". Konjako, žinoma, neturėjau, tačiau brendžio namuose tikrai radau. Tad nutariau pabandyti, ar skanios tos vynuogės lenkiškai.
Reikia:
1 kg žalių vynuogių be kauliukų;
400 g cukraus;
0,5 l brendžio;
kelių lazdelių cinamono ir kelių kalendros grūdelių.
 
  Vynuoges nuplauname ir nuplikome verdančiu vandeniu, kad sutrūkinėtų. Peiliu atsargiai nulupame luobelę. Vynuoges dedame į stiklainius sluoksniuodami su cukrumi ir prieskoniais. Užpilame brendžiu. Stiklainius sandariai užsukame ir paliekame ne mažiau kaip mėnesiui marinuotis. Kartas nuo karto stiklainius pakratome, kad ištirptų cukrus. Taip paruoštas vynuoges galima dėti ant ledų, grietinėlės ar gardinti kitus desertus.








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą