Puslapiai

Puslapiai

Puslapiai

2020 m. kovo 9 d., pirmadienis

Daržovių (vegetariškas) čili

  Artėjant pavasariui vis mažiau noriu mėsos patiekalų. O aštrumytės noras vis dar liko. Išeitis – daržovių čili. Idėją pasigavau internete peržvelgusi maisto tinklaraštininkų blogus ir juos pamiksavusi. Parduotuvėje į krepšelį susidėjau man tinkamus ingredientus ir ėmiausi darbo.
Produktai:
3 vidutinės skardinės (apie 400 g) nedidelių  pupelių  pomidorų padaže;
2 vidutinės skardinės (apie 400 g) konservuotų ir pjaustytų pomidorų savo sultyse;
1 maža skardinė (apie170-200 g) konservuotų kukurūzų;
1 nedidelė cukinija;
2 vidutinio dydžio morkos;
2 saliero stiebai;
1 saldžioji paprika (žalia, geltona, raudona – spalva nesvarbi);
1-2 v. š. marinuotų pjaustytų jelapeno pipirų (priklauso, kaip aštriai mėgstate);
1 svogūnas;
5-6 skiltelės česnako;
1 a. š. rūkytos paprikos miltelių;
2 lauro lapai;
stiklinė daržovių sultinio;
druskos;
maltų juodųjų pipirų
aliejaus kepti;
Skanukai:
tarkuotas parmezano rūšies sūris (aš lieku ištikima ,,Džiugo" sūriui);
džiūvėsėlių kubeliai.
 
1. Susmulkiname svogūną, morkas supjaustome plonais griežinėliais, cukiniją ir papriką – kubeliais, salierą – pusračiais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir  pakepiname daržoves. Baigiant kepti užberiame šiek tiek druskos ir  pipiriukų (nepadauginam!).
2. Atskirai pakepiname susmulkintą česnaką.
3. Smulkiai supjaustome jelapeno gabalėlius.
4. Į puodą sudedame kepintas daržoves ir kepintą česnaką, supilame pomidorus, 2 skardines pupelių (1 skardinę dar pasiliekame), kukurūzus, įmetame susmulkintą jalepeną, lauro lapus, supilame sultinį ir viską verdame ant nedidelės ugnies apie 25 min. Nepamirštame karts nuo karto pamaišyti!
5. Pabaigoje suberiame rūkytos paprikos miltelius. Padruskiname (prieš beriant druską, paragaujame, nes vėliau druskos nebeišgriebsite). Viską gerai išmaišome ir paverdame dar 5 min. 
6. 2/3 troškinio sutriname elektriniu trintuvu ir masę supilame atgal į puodą. Suverčiame likusią skardinę pupelių, viską sumaišome  ir dar paverdame 5 min.
7. Ragaujame pabarstę parmezano sūriu ir džiūvėsėliais. Iš nurodytų produktų kiekio išvirtu čili pasisotins 6 -7 žmonės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą