Morkos mano virtuvėje dažniausiai vartojamos kaip prieskoninė daržovė. O šiandien štai ėmiau ir sugalvojau sveiką pyragą iškepti. O kas gali būti sveikiau už morkas? Nebent daug morkų!
Parduotuvėje nusipirkau 800 g morkų, apelsiną ir 250 g maskarponės sūrio.
Kitus ingredientus susiradau virtuvėje:
2 kiaušinius;
1/2 stiklinę rudojo cukranendrių cukraus;
2 stiklines miltų;
1 a. š. kepimo miltelių,
1 v. š. lydyto sviesto;
2 saujas džiovintų spanguolių (arba razinų);
20 ml romo ar brendžio;
4 v. š. cukraus pudros;
1 a. š. želatinos.
Džiovintas spanguoles nuploviau, nusausinau, užpyliau romu bei palikau brinkti. Morkas nuskutau ir sutarkavau smulkia tarka (galima ir kombainu). Tarkius apipyliau cukrumi bei palikau pusvalandžiui – cukrus turi ištirpti. Tada išplaktus kiaušinius, romo prisigėrusias spanguoles, šaukštą išlydyto sviesto suverčiau į morkų tarkius ir gerai išmaišiau. Miltus su kepimo milteliais pamažu maišydama subėriau į morkų masę. Visą tą gėrį sukrėčiau į riebalais pateptą formą ir pašoviau į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Pyragas kepė apie 1 valandą. Tada jį ištraukiau iš orkaitės ir palikau vėsti.
Tuo metu paruošiau glajų. Pirmiausia nedideliame karšto vandens kiekyje ištirpinau želatiną ir palikau atšalti. Tada maskarponės sūrį sumaišiau su 1 apelsino sultimis ir milteliniu cukrumi, supyliau pravėsusią (bet nesustingusią!) želatiną. Viską sumaišiau iki vientisos masės ir įdėjau į šaldytuvą 10 min.
Pravėsusiam pyragui (neišėmus iš formos) uždėjau maskarponės glajaus kepurę ir vėl įdėjau į šaldytuvą porai valandų.
Parduotuvėje nusipirkau 800 g morkų, apelsiną ir 250 g maskarponės sūrio.
Kitus ingredientus susiradau virtuvėje:
2 kiaušinius;
1/2 stiklinę rudojo cukranendrių cukraus;
2 stiklines miltų;
1 a. š. kepimo miltelių,
1 v. š. lydyto sviesto;
2 saujas džiovintų spanguolių (arba razinų);
20 ml romo ar brendžio;
4 v. š. cukraus pudros;
1 a. š. želatinos.
Džiovintas spanguoles nuploviau, nusausinau, užpyliau romu bei palikau brinkti. Morkas nuskutau ir sutarkavau smulkia tarka (galima ir kombainu). Tarkius apipyliau cukrumi bei palikau pusvalandžiui – cukrus turi ištirpti. Tada išplaktus kiaušinius, romo prisigėrusias spanguoles, šaukštą išlydyto sviesto suverčiau į morkų tarkius ir gerai išmaišiau. Miltus su kepimo milteliais pamažu maišydama subėriau į morkų masę. Visą tą gėrį sukrėčiau į riebalais pateptą formą ir pašoviau į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Pyragas kepė apie 1 valandą. Tada jį ištraukiau iš orkaitės ir palikau vėsti.
Tuo metu paruošiau glajų. Pirmiausia nedideliame karšto vandens kiekyje ištirpinau želatiną ir palikau atšalti. Tada maskarponės sūrį sumaišiau su 1 apelsino sultimis ir milteliniu cukrumi, supyliau pravėsusią (bet nesustingusią!) želatiną. Viską sumaišiau iki vientisos masės ir įdėjau į šaldytuvą 10 min.
Pravėsusiam pyragui (neišėmus iš formos) uždėjau maskarponės glajaus kepurę ir vėl įdėjau į šaldytuvą porai valandų.
Viskas! Ragaujam!