Tingus šaltos lietuviškos vasaros savaitgalis...Taip norisi kažko skanaus, saldaus ir nesudėtingai pagaminamo. Ieškoti ilgai neteko, svetainėje ,,La maistas" užmačiau ,,tobulo varškinio tinginio su šviežiomis uogomis" receptą, kuris man labai tiko. Susirinkau produktus - juos visus turėjau savo virtuvėje - ir, receptą supaprastinusi iki minimumo, pagaminau nedidelį tortuką-tinginį.
Produktai:
400 g varškės;
2 pakeliai sausainių (aš naudojau ,,Selga");
200 g sviesto;
skardinė (200 g) saldinto kondensuoto pieno;
pakelis vanilinio cukraus;
300-400 g šviežių uogų.
Dirbame:
Minkštą sviestą su vaniliniu cukrumi išsukame iki baltumo. Suberiame varškę ir toliau sukame kol sudarys vientisa masė. Sutrupiname sausainius ir įberiame į masę bei užpilame kondensuotu pienu. Viską gerai sumaišome. Dabar jau beriame uogas: braškes, juoduosius ir raudonuosius serbentus, avietes, šilauoges (galima ir kitas - pagal sezoną). Ir vėl maišome.
Viskas. Masę sukrečiame į formą (silikoninė ar su atidaromais šonais), išlyginame paviršių.
Dedame 1 val. į šaldiklį, o po to dar mažiausiai 4 val. į šaldytuvą (geriausia palikti per naktį).
Tortuką atsargiai išimame iš formos ir puošiame uogomis. Skanaus!