Puslapiai

Puslapiai

Puslapiai

2017 m. kovo 8 d., trečiadienis

Tuno ir špinatų blyneliai

   Pietūs. pietūs, pietūs! Amžinas klausimas, ką gaminti pietums? Viskas pabodę, o valgyti tai norisi. 
   Pavarčiau Kalėdoms dukros dovanotą žurnalą  ,,Virtuvė", ir štai idėja - tuno blyneliai. Net į pardutuvę nereikėjo bėgti, viską radau šaldytuve:


6 kiaušiniai;
1/4 stiklinė miltų;
1/2 arbatinio šaukštelio baltojo vyno acto;
1 stiklinė (arba 2 indeliai) konservuoto tuno;
50-70 g smulkintų šviežių špinatų;
6-8 česnako skiltelės(susmulkintos);
1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių (sodos);
žiupsnelis druskos, pipirų.
keli smulkinti svogūno laiškai (nebūtina);
aliejaus - kepti.



   Dideliame dubenyje išplakiau kiaušinius, įmaišiau miltus su kepimo milteliais, supyliau actą. Tuomet sudėjau nusunktą tuną, špinatus, česnaką (svogūnų aš nedėjau), įbėriau druskos, pipirų ir viską išmaišiau. 
   Įkaitinau keptuvėje aliejų ir šaukštu suformavau 4 blynelius, kuriuos apkepiau iš kiekvienos pusės po pora minučių. Ir taip, kol iškepiau visus blynus.
      Skanaus! Prie blynų puikiai tinka morkų-salierų salotos, kumato pomidorai ar ,,tūkstančio salų" padažas (Thousand Island).


2 komentarai: