Puslapiai

Puslapiai

Puslapiai

2016 m. vasario 2 d., antradienis

Aštri pomidorų-lęšių sriuba

  Norite Ispanijos dvelksmo žiemą? Štai - šilta, aštri pomidorų sriuba, beveik gazpacho. Na, gal ne visai, tačiau labai skani:)
Idėją pasiūlė ,,Beatos virtuvė", ačiū.
 
Reikės:
1 stiklinė lęšių (spalva nesvarbi);
1 skardinė luptų konservuotų pomidorų;
1 litras daržovių sultinio;
1 didelis svogūnas;
1 didelė morka;
2-3 skiltelės česnako;
gabaliukas imbiero šaknies;
pipirų, druskos;
1 a. š. kario;
žalių ar šaldytų petražolių;
grietinės;
aliejaus kepimui.
 
Gaminame:
Pirmiausia nuplauname lęšius ir pastatome juos virti (paskaninę druska). Kol verda lęšiai susmulkiname svogūną ir pakepiname aliejuje. Susmulkiname česnaką ir suberiame į baigiantį kepti svogūną. Sumažiname ugnį ir dar pakepame. Imbierą ir morką nulupame bei sutarkuojame. Beriame prie kepančių svogūno ir česnakų. Suberiame kario prieskonius, viską išmaišome.
   Į beveik išvirusius lęšius supilame karštą sultinį, sudedame keptas daržoves ir suverčiame konservuotus pomidorus (su visomis sultimis). Paverdame apie 10 min. Jei pomidorai labai dideli, galite juos puode šiek tiek pasmulkinti šakute. Įberiame druskos ir pipirų pagal skonį.  Gerai išmaišome ir pilame į lėkštes. Paskaniname smulkintomis petražolėmis ir grietine (nebūtina). Valgome su skrebučiu - taip skaniau ;)  
P.S. prieskonių kiekius galite didinti arba mažinti, priklausomai, kaip mėgstate - aštriau ar švelniau.
 
 
 
 
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą