Puslapiai

Puslapiai

Puslapiai

2015 m. gruodžio 28 d., pirmadienis

Pikantiški šokoladiniai triufeliai su pelėsiniu sūriu

   Šių metų Kalėdų dovanėlės draugams buvo saldžiai pikantiškos. Viename žurnalo ,,Virtuvė" numeryje radau lengvai pagaminamų, bet labai neprastų saldainių receptą. Šiuo gėriu dalinuosi su jumis. Gaminkite, ragaukite, džiaukitės!
Produktai:
100 g mėlynojo pelėsio sūrio ,,Memel blue" (ar kokio kito šios rūšies sūrio);
100 g juodojo šokolado (naudojau 72 proc. kakavos turintį šokoladą ,,Pergalė");
2 v. š. kakavos.
Gaminame:
Sūrį ištraukiame iš šaldytuvo ir palaikome ne mažiau kaip 30 min. kambario temperatūroje. Smulkiai sutrupiname ir iš trupinių suvoliojame rutuliukus - man gavosi 18 vienetų. Šokoladą sulaužome gabalėliais. Užkaičiame puode vandenį, įstatome dubenį su šokoladu ir tirpdome atsargiai maišydami. Kai šokoladas ištirpsta, puodą nukeliame nuo viryklės. Sūrio rutuliukus dedame į karštą šokoladą ir voliojame, kol visas rutuliukas pasidengia šokoladu. Ištraukiame, dedame ant kepimo popieriaus ir laukiame, kol atšals. Tuomet apibarstome kakava ir dar porai valandų kišame į šaldytuvą.
   Procedūros baigtos, triufeliai laukia jūsų įvertinimo ;)
 
 
 



 

2 komentarai:

  1. Niam niam :) Buvo baisiai skanu. Nu tik mažoka :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Super paprastas būdas padaryti mielą staigmeną :) Jau išbandžiau ir patiko.

    AtsakytiPanaikinti