Puslapiai

Puslapiai

Puslapiai

2015 m. gruodžio 23 d., trečiadienis

Lašiša grietinėlės padaže

        

         Labai paprasta ir greita pagaminti, tačiau labai labai skanu. Siūlau paragauti.

Reikės:
lašišos (apie 1 kg.);
citrinos (vienos);
200 gr grietinėlės (35 proc.);
sauja tarkuoto ,,Džiugo" sūrio;
druskos, muskato, citrinpipirių; 
krapų pagal skonį.
Garnyrui:
orkaitėje keptos morkos ir brokolis;
virti ryžiai pagardinti kario prieskoniais.
 
 
   Lašišą išvalome, nuplauname, supjaustome į 5 gabalus. Įtriname druskyte, citrinpipiriais, išspaudžiame citrinos sultis, apibarstome krapais. Žuvį sudedame į dubenį, užmetame supjaustytą citriną (su visa žievele), dedame į šaldytuvą kelioms valandoms ar net parai. 
  Pamarinuotą lašišą dedame į kepimo indą, užpilame grietinėlės, sūrio,  ir tarkuoto muskato riešuto mišiniu. Kepame iki 180 laipsnių  įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min.
   Išverdame ryžius, paskaniname juos kariu. Daržoves supjaustome, apšlakstome aliejumi, užberiame ,,Kotanyi" itališkų žolelių (man geriausiai dera, bet galima ir kitais prieskoniais skaninti:) ir iškepame orkaitėje.
   Žuvį ir garnyrą sudedame į lėkštes bei užpilame grietinėlės, kuriame troškinosi lašiša, padažu.

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą