Puslapiai

Puslapiai

Puslapiai

2015 m. rugsėjo 14 d., pirmadienis

Aviečių uogienė sveikatai


    Baigėsi vasara, papūtė rudeniniai vėjai, ėmė perštėti gerklę, kažkodėl nosis šniurkščioti pradėjo... Reikia vaistų? Pirma pagalba - aviečių uogienė su imbieru ir laimu. Neturite? Ne bėda, galite jos išsivirti, nes rudeninės avietės dar linksta nuo uogų gausos.
 
  Reikės:
  500 g aviečių (aišku, miško avietės yra nepakeičiamos, bet tinka ir sodo avietės);
  3/4 stiklinės cukraus (kas mėgsta saldžiau - 1 stiklinė cukraus);
  1 laimo;
  gabalėlio imbiero šaknies.
 
   Gaminame:
   Uogas nuplauname, nudžioviname, suberiame į puodą, užpilame cukrumi. Nutarkuojame laimo žievelę, išspaudžiame sultis. Sutarkuojame 1 ar 2 arbatinius šaukštelius imbiero. Visas šias gėrybes užberiame/užpilame ant aviečių ir, atsargiai maišydamos, verdame 15-20 min. Karštą uogienę supilstome į  sterilius stiklainius.  Atvėsus - dedame į šaldytuvą ir jokios rudens darganos mums nebaisios.
   P.S. Idėja iš Rimi lankstinuko.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą