Puslapiai

Puslapiai

Puslapiai

2014 m. liepos 22 d., antradienis

Spalvota serbentų uogienė

 


   Pats vasaros įkarštis, pats serbentų derėjimas, kekės tiesiog svyra nuo gausaus derliaus.. Susiraukėte? Kur tą rūgštelę dėti? Siūlau paeksperimentuoti: išsivirkite trispalvę uogienę - žiemos šaltais vakarais mielai ją patys ragausite, o ir sušalusiam svečiui prie arbatos turėsite ką pasiūlyti.

  Mano eksperimentui reikėjo:
po 300 g. raudonų, juodų ir geltonų serbentų;
po 200 g. cukraus kiekvienos spalvos serbentams pasaldinti.

  Gamybos procesas:
Kiekvienos spalvos uogas nuplauname skirtinguose dubenėliuose, nudžioviname ir apibarstome cukrumi. Paliekame per naktį šiek tiek susicukruoti. Kitą dieną išverdame juoduosius serbentus (10-15 min. arba kol įgaus želė konsistenciją). Uogienę supilame į stiklainėlius, užpildydami juos iki 1/3 tūrio. Paliekame sustingti. Tuomet išverdame geltonus serbentus, uogienę praaušiname ir supilame ant juodųjų serbentų taip kad būtų užpildyti 2/3 stiklainėlio. Sustingus uogienei, verdame raudonuosius serbentus ir supilame ant geltonųjų. Sandariai užsukame dangtelius.
  Iš nurodyto uogų kiekio išsiviriau du stiklainėlius (po 250 ml) uogienės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą