Džiugina šis rudenėlis mus savo gėrybėmis: cukinijos lysvėj vartosi, moliūgai žandus prieš saulutę pučia, obuoliai į žemę bumpsėti nepaliauja, slyvos šakas svarina - kur ir kaip tiek gėrio dėti. Pavartau blogus ir ne viename randu siūlymą būtinai išsikepti The New York Times slyvų pyragą (Original Plum Torte). Kas tai? Naršau po internetą ir randu tą žymųjį, originalų receptą: https://www.nytimes.com/2005/09/21/dining/recipe-original-plum-torte.html. Pasiraitoju rankoves ir kimbu į darbą.
Produktai:
12-15 (arba tiek, kad dengtų pyrago viršų) prinokusių slyvų,
160 g miltų;
130 g cukraus + 10 g cukraus pyragui apibarstyti;
120 g kambario temperatūros sviesto;
3 (M dydžio) kiaušiniai;
1 a. š. kepimo miltelių;
1 a. š. malto cinamono;
žiupsnelis druskos.
Gaminu:
Sviestą sutrinu su cukrumi iki purumo, įdaužiu kiaušinius ir plakikliu išplaku iki vientisos masės, toliau plakdama supilu persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais, įberiu druskos. Tešlą supilu į 22 cm skersmens formą. Ant viršaus išdėlioju per pusę perpjautas slyvas (odele į viršų), apibarstau cukrumi ir cinamonu bei pašaunu į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepu 40-50 min.
Ragauju ir suprantu, kodėl The Nеw York Times šį receptą spausdino daugybę kartų - pyragas to vertas!