Puslapiai

Puslapiai

Puslapiai

2018 m. balandžio 18 d., trečiadienis

Morkų-agurkų salotos su kumpiu

   Šiandien užsimaniau egzotikos. Prisiminiau, kad kažkada - labai seniai - esu gaminusi kiniškas jautienos salotas. Jautienos neturėjau, tad ją pakeičiau kiaulienos kumpiu. Nežinau, ar kinai valgo kiaulieną, tad pavadinti šias salotas kiniškomis nedrįstu. Be to, koks skirtumas - kiniškos, japoniškos ar tailandietiškos - svarbiausia, kad skanios. Tad imamės darbo.


 Reikia:
300 g orkaitėje kepto kiaulienos kumpio;
1 labai didelės morkos;
2 vidutinio dydžio agurkų arba 1 ilgo agurko;
1/2 citrinos sultys;
1 a. š. aštriųjų prieskonių (imbiero, čili pipirų, kario) mišinio;
3-5 v. š. sojų padažo (pagal skonį);
3 v. š. aliejaus;
3 skiltelės česnako;
1 v. š. sezamo sėklų.
   Kumpį supjaustome siauromis juostelėmis. Morką ir agurką supjaustome šiaudeliais (tam naudoju specialų skustuką). Iš prieskonių, citrinos sulčių, aliejaus, sojos padažo bei išspausto česnako paruošiame padažą, kuriuo užpilame daržoves ir mėsos juosteles. Atsargiai išmaišome. Apibarstome sezamo sėklomis.
   Skanaus!
   P.S. manau, jei esate vegetarai, šias salotas galite pasigaminti be mėsytės, arba ją pakeisti, pvz. apkeptais Shiitake grybais.