Šį tortuką planavau pagaminti per šv. Velykas, tačiau konditeriniai planai pasikeitė ir jo gamybą teko atidėti. Pasirodo, neilgam. Nepraėjo nei savaitė - ir tortukas jau ant stalo. Tikras skanumėlis, labai panašus į karamelinių ledų skanėstą. Ir toks paprastas pasigaminti. Rekomenduoju.
Reikia:
150 sausainių (pirkau ,,Selga");
40 g sviesto;
250 g maskarponės sūrio;
200 g karamelizuoto pieno (Rududu);
100 g plakamosios grietinėlės (ne mažiau kaip 35 proc);
10 g želatinos;
40 g vandens.
Gaminame:
Sausainius sutriname iki smulkių trupinių ir sumaišome su tirpintu sviestu. Trupiniais išklojame nedidelę (18 cm) torto formą, gerai juos prispaudžiame prie dugno ir dedame į šaldytuvą pusvalandžiui.
Želatiną ištirpiname šiltame vandenyje, bet neužviriname (arba darome taip, kaip parašyta ant želatinos pakelio).
Maskarponę išsukame su karamelizuotu pienu, atsargiai įmaišome išplaktą grietinėlę. Į masę supilame atvėsusią želatiną ir viską dar kartą išmaišome.
Masę supilame ant sausainių trupinių pagrindo. Dedame į šaldytuvą. Po valandos ištraukiame, papuošiame šokolado drožlėmis ir vėl dedame į šaldytuvą. Iki rytojaus.(jei norite greičiau - dėkite į šaldiklį. Tuomet užteks 3-4 valandų).
Skanaus!