Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2021 m. vasario 13 d., šeštadienis

Kepta lašiša su vynuogių-anakardžių padažu

  

  Nieko nenustebinsiu su orkaitėje kepta lašiša: paimame didelį gabalą lašišos file, saikingai apibarstome druska, aptepame sojos ir medaus mišiniu bei pašauname į orkaitę geram pusvalandžiui.
Reikės:
lašišos file;
druskos;
po 1 a. š. skysto medaus ir sojų padažo.

  Kad būtų įdomiau šalia lašišos galima įdėti pora šakelių mažų pomidorų, paskaninti juo šlakeliu balzaminio acto, užberti druskos ir kepti. Tiesa, pomidorų šakeles nuo lašišos atskyriau folija, kad daržovės neįgautų žuvies skonio.
Reikės:
2-3 mažų pomidorų su šakelėmis;
kreminio balzaminio acto
   
  Ir pagaliau patiekalo ,,vinis" – padažas. Susmulkiname riešutus, porą supjaustome žiedeliais, vynuoges – pusiau. Įkaitiname keptuvę, kurioje išlydome sviestą su aliejumi. Apkepame riešutus. Riešutams apskrudus, užberiame druskos, sudedame imbierą ir suberiame kario miltelius. Sumaišome, lengvai pakepame ir tada sumetame porą. Kai poras suminkštėja, sumetame vynuogių puseles ir kepame toliau. Vynuogės turi suminkštėti ir paleisti sultis. Tada supilame grietinėlę ir dar patroškiname, kol padažas sutirštės.
Reikės:
300 g vynuogių (žaliųjų ir raudonųjų);
sauja anakardžių riešutų;
1 poro;
1 a. š. aliejaus
30 g sviesto;
250 grietinėlės (10-13 proc.)
1 a. š. tarkuoto imbiero;
1 a. š. kario;
druskos.

   Išverdame garnyrą – ryžius ar bulves, ką labiau mėgstate. Viskas, serviruojame ir dedame ant stalo. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą