Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2020 m. rugpjūčio 3 d., pirmadienis

Greitas pyragas su vyšniomis

   Vyšnių sezonas jau į pabaigą, tačiau dar  kelios raudonuoja ant šakų. Nuskinu, antraip bus sulestos paukštelių iš svečių šalių.  Kelias iš karto susidedu į burną, o likusias panaudoju gardžiam pyragui.


Reikia:
200 g vyšnių (be kauliukų);
100 g miltų;
90 g sviesto;
70 g cukraus;
2 kiaušinių;
1/2 a. š. kepimo miltelių;
pakelis (16 g) vanilinio cukraus;
saujos susmulkintų graikinių riešutų;
miltinio cukraus pyragui papuošti (nebūtina).


Gaminame ir kepame.
1. Išlydome sviestą ir suberiame cukrų. Kaitiname ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps. Paliekame pravėsti.
2. Vyšnias nuplauname ir išimame kauliukus. Turi likti 200 g gryno svorio.
3. Į atvėsusį sviestą pamažu įmušame kiaušinius. Išplakame iki baltumo.
4. Maišydami suberiame  vanilinį cukrų ir miltus su kepimo milteliais. Turi gautis tirštoka masė.
5. Supilame į  18-21 cm  torto formą (kokio dydžio turite :) ir įspaudžiame vyšnias.
6. Pašauname į iki 180 C įkaitintą orkaitę bei kepame apie 15 min, kol pyragas šiek tiek pakyla.
7. Ištraukiame  pyragą ir apiberiame susmulkintais riešutais. Pyrago masė dar nėra iškepusi, tad riešutai turi tvirtai prikibti prie viršutinio sluoksnio.
8. Paliekame toliau kepti dar 30 min.
9. Iškepusį ir atvėsusį pyragą apiberiame miltiniu cukrumi (nebūtina) ir ragaujame.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą