Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2020 m. balandžio 13 d., pirmadienis

Žuvies troškinys pagal Beatą

   Retai kada žiūriu kulinarines laidas, tačiau šiomis visuotinio karantino dienomis gerą nuotaiką vis palaiko įjungtas televizorius. Tad ir užkliuvo mano ausis ir akis už laidos ,,Beatos virtuvė" kaip tik tuo metu, kai Beata pasakojo, koks gardus yra braziliškas žuvies troškinys ir kaip paprasta jį pasigaminti. Na, galvoju, pabandysiu, negi ir man taip paprastai, kaip čia pasakoja, pavyks. Žinokite, pavyko! Dabar drąsiai galiu rekomenduoti ir jums pabandyti. 
  Reikės (4 porcijos):
800 g lydekos filė (tinka ir šaldyta);
2 didelės paprikos (skirtingų spalvų);
2 svogūnai;
200 g vyšninių pomidorų;
250 g kokoso pieno (ne gėrimo!);
krevečių (pagal skonį, arba visai nededame);
kokosų aliejaus kepti, druskos, pipirų.
  Gaminame:
1. Pirmiausia atšildome lydekos filė. 
2. Supjaustome pusžiedžiais svogūną ir kepame kokosų aliejuje. Paprikas supjaustome vidutinio dydžio kvadratėliais ir apkepame kartu su svogūnais. Užberiame šiek tiek druskos ir pipirų. 

3. Į kepimo indą sudedame pusę kepintų svogūnų ir paprikų, ant jų gražiai uždedame sluoksnį žuvies (jei sugalvojote, ant jos užmetame krevečių). Padruskinam ir papipirinam (saikingai). Tada vėl sluoksnis daržovių ir sluoksnis žuvies. 
4. Ant žuvies sumetame per pusę perpjautus vyšninius pomidoriukus ir viską apipilame kokosų pienu.

5. Kepame iki 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
6. Troškinį valgome su virtais ryžiais.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą