Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2020 m. balandžio 9 d., ketvirtadienis

A. J. Rich Ranka, kuri tave maitina


Viršelis. A. J. Rich Ranka, kuri tave maitina (The Hand That Feeds You), leidykla Sofoklis, 2018 m., iš anglų kalbos vertė Agnė Sūnaitė, 318 psl. 
  Apie autorę. Romanas „Ranka, kuri tave maitina“ įkvėptas tikrų įvykių. Jo autorės – dvi talentingos amerikiečių rašytojos Amy Hempell ir Jill Ciment. Jos buvo geriausios rašytojos Katherine Russell Rich draugės – moteris 2012 m. mirė nuo krūties vėžio. Pastarosios mylimasis, kaip ji išsiaiškino perskaičiusi jo elektroninius laiškus, gyveno antrą gyvenimą – turėjo ne vieną meilužę. Tai įkvėpė Katherine Russell Rich parašyti romaną, kuriame vaizdžiai ir įtraukiančiai papasakotų šią istoriją, tačiau įgyvendinti sumanymo ji nespėjo – liga pasiglemžė rašytoją jai vos užbaigus pirmą skyrių. Tomanas „Ranka, kuri tave maitina“ - dviejų geriausių draugių paminklas išėjusiai bičiulei. Jos užbaigė pradėtą darbą, pasirinkusios A. J. Rich pseudonimą.
Apie knygą. Kas jeigu žmogus, kurį myli, yra ne tas, kuo jį laikai?
  Morganos gyvenimas tvarkingai sudėliotas – netrukus baigs teismo psichologijos studijas ir ruošis vestuvėms. Jos sužadėtinis Benetas – ne toks kaip kiti buvę vaikinai, atsidavęs ir rūpestingas vyras visapusiškai domisi ja kaip asmenybe. Morgana tuo mėgaujasi, tačiau netrukus pastebi, kad Benetas ne tik linkęs pernelyg ją savintis, bet ir negali pakęsti jos šunų, kurių namuose augina net tris – Pirėnų kalnų šunį ir du pitbulių mišrūnus.
Vieną dieną po paskaitų sugrįžusi namo Morgana patiria šoką. Pravėrus duris ją pasitinka krauju susitepę augintiniai… O miegamajame – kraupiai suniokotas mylimojo kūnas. Ką Benetas galėjo padaryti, kad šunys taip žiauriai su juo pasielgė?
  Po įvykio vis dar sukrėsta ir kaltę jaučianti moteris ieško Beneto tėvų norėdama pranešti apie sūnaus mirtį, bet… negali jų rasti. Kaip ir jo paties buto Monrealyje. Pamažu aiškėja, kad Benetas – ne tas, kuo sakėsi esąs, ir Morgana ne vienintelė jo sužadėtinė, pakliuvusi į apgavysčių voratinklį… Beneto buvusios merginos viena po kitos paslaptingai žūva ir Morgana, norėdama išlikti gyva, privalo išsiaiškinti, kaip ji, patyrusi viktimologė, pati tapo apsimetėlio auka?
  Mano nuomonė. Knyga, kurią įveikiau per dieną. Veiksmas, intriga, painiava ir noras sužinoti, kas gi čia vyksta ir kaip viskas išsispręs – pagrindiniai varikliukai, neleidę padėti knygos iki užverčiau paskutinį puslapį. Puikus detektyvas savaitgaliui, skaitymo malonumas su šiurpuliukais. Siužetas nėra visiškai įprastas detektyvams, tai lyg ginamasis žodis pitbuliams, patvirtinantis taisyklę, kad šuns elgesys priklauso nuo šeimininko, o ne nuo veislės. O žmonės dažnai būna žiauresni už bet kurį gyvūną. 
Įvertinimas: 2 (1 - neverta skaityti, 2 - gera, 3 - puiki). 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą