Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2020 m. vasario 18 d., antradienis

L. J. Ross Jovaro įduba

  Viršelis. L. J. Ross Jovaro įduba (Sycamore Gap), leidykla Jotema, 2018, iš anglų kalbos vertė Dalia Paslauskienė,336 p.
  Apie autorę. Louise Ross  gimė ir užaugo Nortumberlende. Ji Londono Karališkojoje koledže baigė teisės studijas ir dvidešimt metų dirbo teisininke. Gimus sūnui, nusprendė,  kad atėjo laikas pokyčiams ir pabandė rašyti. L. J. Ross debiutinis romanas apie inspektorių Rajeną ,,Šventoji sala" susilaukė stulbinančio pasisekimo.   Ji metė teisininko darbą ir atsidėjo kūrybai. Po pusmečio išėjo antra Rajeno serijos dalis ,,Jovaro įduba", po to sekė dar du romanai: ,,Hevenfildas" ir ,,Angelas".
   Apie knygą. Detektyvas vyresnysis inspektorius Rajenas tikisi palikęs savo nerimastingus išgyvenimus praeityje. Bet tuomet, ankstyvomis vasaros saulėgrįžos valandomis, Adriano sienoje, ties vietove, vadinama Jovaro įduba, aptinkami nežinomos merginos palaikai. Dešimtį metų išgulėję nerasti, jie uždavė Rajenui mįslę — surinkti nužudytosios merginos praeities dėlionę. Tyrimo linijos kryžiuojasi ir susilieja, o tuo tarpu pats Rajenas priverstas įsitraukti į katės ir pelės žaidimą su savo mirtinu priešininku, kurio, regis, niekas neįstengia sustabdyti. Savitumo šiam greito veiksmo detektyvui suteikia mirtis ir paslaptys, pagardintos meilės dramomis bei žaižaruojančiu humoru, kaip ir kerinčio grožio gamta aplink Adriano sieną, stūksančią tarp Nortumbrijos kalvų.
  Mano nuomonė. keistai pradėjau skaityti L. J. Ross detektyvų seriją apie vyresnįjį inspektorių Rajeną: pirma perskaičiau 3-ą knygą, štai dabar baigiau 2-ą, perspektyvoje gal dar skaitysiu 4-ą.  1-os  (,,Šventoji sala") nebeskaitysiu, nes ir taip aišku, kas ten vyko iš jau perskaitytų. Apie ,,Jovaro įdubą" galiu pasakyti, kad ji skaitosi taip pat smagiai, kaip ir ,,Havenfildas". Knygoje nestokojama humoro,  gražių gamtos vaizdų, paslaptingų ritualų, o klasikiniams detektyvams būdingas rašymo stilius nuteikia smagiam savaitgalio skaitymui. Viskas puiku, tačiau perskaičius kelias šios serijos knygas, pasisotini ir norisi kažko kita, kažko aštriau, labiau keliančio šiurpuliukus.  
Įvertinimas: 2 (1 - neverta skaityti, 2 - gera, 3 - puiki). 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą