Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2019 m. gruodžio 29 d., sekmadienis

Nesaldus moliūgų vyniotinis su varške

   Namuose dar vis voliojasi nuo šiurpaus vakarėlio užsilikęs moliūgas. Reikia kažkaip jį skaniai realizuoti. Panaršau po interneto platybes ir https://bigbenas.lt surandu puikų cukinijų vyniotinio receptą. Na ir ką, o  aš kepsiu iš moliūgo :)



Reikia:
800 g moliūgo (gali būti ir cukinija)
4 kiaušinių
80 g grietinės
120 g miltų
1 arbatinio šaukštelio su kaupu kepimo miltelių
maltų juodųjų pipirų
druskos
šviežių petražolių lapelių
šlakelis aliejaus.

Įdarui reikia:
250 g nebirios varškės
250 g ricotta varškės
2 česnako skiltelių
druskos
krapų ir petražolių.
Gaminame:
   Nulupame moliūgą (arba cukiniją), jei yra, pašaliname sėklytes. Stambiai sutarkuojame, pasūdome ir paliekame 15 min.
  Nuspaudžiame išsiskyrusias sultis (panašiai, kaip ruošiant bulvių tarkį cepelinams :). Į sausą tarkį sukrečiame grietinę, įberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, įberiame pipirų ir druskos, įmušame kiaušinių trynius ir viską gerai išmaišome.
  Kiaušinių baltymus išplakame iki purumo ir atsargiai įmaišome į paruoštą moliūgo (cukinijų) tešlą.
  Kepimo skardą užtiesiame kepimo popieriumi, kurį sutepame aliejumi. Gražiai išskleistus petražolių lapelius išdėliojame po skardą. Moliūgų (cukinijų) tešlą išverčiame į skardą ir atsargiai paskleidžiame po visą plotą. Tešlos storis turi būti ne aukštesnis kaip 2 cm, kitaip nesusuksite vyniotinio.
Skardą pašauname į iki 180-200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 20-30 min. (temperatūra ir kepimo laikas priklauso nuo orkaitės).
   Iškepusį paplotį atsargiai su visu kepimo popieriumi perkeliame ant sauso virtuvinio rankšluosčio ir paliekame ataušti.
   Ruošiame įdarą. Į dubenį sukrečiame varškę (jei varškė biri – pertriname ją per sietelį)  ir ricotta. Išspaudžiame  česnaką, smulkiai sukapojame žalumynus ir sumaišome su varške, pasūdome.
   Nuimame ataušusį paplotį nuo popieriaus ir paruoštą įdarą paskirstome po visą papločio plotą.
   Paplotį su įdaru kietai susukame, įvyniojame į kepimo popierių – formai išlaikyti – ir dedame į šaldytuvą porai valandų. Paskui pjaustome gabaliukais ir ragaujame. Labai skanu ir sotu.
   P. S. kol susiruošiau pasidalinti receptu, vyniotinį jau kepiau kelis kartus – kažkaip labai greit jis iš šaldytuvo dingsta.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą