Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2019 m. spalio 17 d., ketvirtadienis

Šakšuka pagardinta fetos sūriu

   Shakshouka / Šakšuka – patiekalas, kuris kildinamas iš Šiaurės Afrikos, tačiau labiausiai išpopuliarėjęs Izraelyje.  Šakšukos pagrindiniai ingredientai – pomidorai, čili pipirai, česnakai/svogūnai, kiaušiniai ir kuminas. Dažnai naudojamos saldžiosios paprikos ar fetos sūris, ypač Izraelio virtuvėje.  Sakysite, na kas čia sudėtinga – kiaušinienė su daržovėmis. Patikėkite, ne taip paprasta skanią šakšuką pagaminti, kaip atrodo,  o ir laiko reikia gerokai daugiau nei omletą iškepti. Tai tingaus savaitgalio pusryčių patiekalas.
Reikia (3 porcijos):
5 pomidorų;
5-6 kiaušinių
1 svogūno;
3 skiltelių česnako;
1 saldžiosios paprikos;
150 g fetos sūrio;
1 a. š. aitriosios paprikos;
kelių lapelių baziliko (aš neturėjau, tad naudojau 1 a. š. džiovinto baziliko);
1 a. š. malto kumino;
druskos, pipirų, aliejaus kepimui.
 
Gaminame:
  Nulupame pomidorų odelę (prieš tai juos apipilame verdančiu vandeniu – geriau lupasi). Supjaustome skiltelėmis pomidorus, susmulkiname papriką, svogūną ir  česnaką. Įkaitintame aliejuje pakepiname svogūną, česnaką ir saldžiąją papriką. Baigiant kepti sumetame pomidorus, paskaniname kuminu, aitriąja paprika, druska ir pipirais. Kepame kol  gerokai nugaruoja skystis, o pomidorai tampa minkšti. Baigiant kepti sudedame stambiais gabalais sutrupintą fetos sūrį. Tuomet daržovėse padarome duobutes ir į jas įmušame po kiaušinį. Uždengiame keptuvę dangčiu. Kepame, kol kiaušiniai iškeps iki norimos konsistencijos. Nukėlę nuo ugnies, šakšuką papuošiame keliais baziliko lapeliais ir skanaujame.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą