Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2019 m. spalio 26 d., šeštadienis

Bolivinių balandų ir daržovių troškinys

   Bolivinės balandos (kynva) savo maistingumu prilygsta mėsai, todėl labai naudingos vegetarams ir kitiems sveiko maisto mėgėjams.  Bolivinė balanda, pasaulyje žinoma jau daugiau kaip 6000 metų, ji buvo kone pagrindinis mitybos šaltinis inkams, actekams ir daugybei kitų Pietų Amerikos tautų. Ir neveltui ji vadinama „kruopų motina“, „inkų auksu“, nes jos maistinei vertei sunku surasti lygių: šiose kruopose daug baltymų, aminorūgščių, gerųjų riebalų, ląstelienos, todėl patiekalai su jomis ilgam suteikia sotumo ir idealiai tinka besilaikantiems taip dabar madingo protarpinio badavimo. 
   Na, užtenka čia liaupses bolivinei balandai laidyti, raitojamės rankoves ir imamės darbo. Gaminsime bolivinių balandų ir daržovių troškinį.

Reikės:
100 g bolivinių balandų kruopų;
Pusantros stiklinės daržovių sultinio (galima ir iš kubelių);
1 saldžiosios paprikos (apie 150 g);
3 prinokusių pomidorų;
1 nedidelės cukinijos (apie 200 g);
2 česnako skiltelių;
1 svogūno;
100 g. Fetos sūrio;
2 v. š. citrinų sulčių;
50 g žemės riešutų;
kruopelė sviesto;
druskos, pipirų, džiovinto raudonėlio.
Gaminame:
  Bolivinės balandos kruopas nuplauname ir sudedame į karštą sultinį. Verdame ant silpnos ugnies apie 15 min., tada nukeliame nuo ugnies ir paliekame dar 10 min. brinkti. Tuo metu keptuvėje išlydome sviestą ir pakepiname susmulkintus svogūną ir česnako skilteles Sudedame pjaustytas cukinijas, į keturias dalis perpjautus pomidorus,  kubeliais pjaustytas paprikas ir maišydami kepame, kol daržovės taps norimo traškumo. Pasūdome, papipiriname, užberiame raudonėlio. Taip pagamintas daržoves sumaišome su išvirtomis bolivinės balandos kruopomis, užpilame citrinos sultimis ir įtrupiname fetos sūrį. Viską atsargiai sumaišome ir paskaniname pakepintais žemės riešutais.
   Skanių ir sveikų pietų! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą