Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2019 m. rugsėjo 25 d., trečiadienis

Katarine Engberg Sėjikas


  
Vienas sakinys. ,,Garsas lygu gyvenimas, išskyrus atvejus, kai garsas yra durų skambuti, pranešantis blogas naujienas, tada garsas lygu mirtis, nereikėjo jai atidaryti durų." 171 p.
   Viršelis. Katarine Engberg  Sėjikas (Krokodillevogteren), leidykla ,,Baltos lankos", Vilnius, 2017 m., iš danų kalbos vertė Rūta Poškutė-Andreikienė, 388 p.
   Apie autorę. Katrine Engberg (g. 1975) – danų rašytoja, choreografė ir režisierė. Ji yra keleto teatro spektaklių bendraautorė, Danijos valstybinio transliuotojo pramoginių laidų režisierė. 2012 m. kartu su rašytoja Anne Mette Hancock išleido epistolinį romaną „Užsičiaupk, arkly!“. Gyvena Kopenhagoje su vyru ir sūnumi. Šis romanas – jos solo debiutas
   Apie knygą.Vieną ankstų rytą Kopenhagos senamiesčio name pensininkas Grėgersas Hermansenas, nešdamasis šiukšlių maišą, leidžiasi suklypusiais laiptais. Žemesnio aukšto kaimynių buto durys praviros. Grėgersui kyla įtarimų, todėl nusprendžia diskretiškai įsitikinti, ar viskas gerai. Tačiau, šlepetės nosimi atsargiai stumtelėjęs duris, netenka pusiausvyros ir krenta ant buto grindų. Atsipeikėjęs pajunta, kad guli ant kruvino mirusios jaunos moters kūno.
   Taip prasideda namo gyventojų ir žmogžudystės tyrėjų Jepės Kiornerio ir jo kolegės Anetės Verner košmaras. Negana to, paaiškėjus, kad žudikas ant aukos veido išpjaustė ornamentą, nužudytosios buto nuomotoja ir kaimynė Estera de Laurenti prisipažįsta rašanti detektyvinį romaną, kuriame lygiai taip pat savo bute antrame aukšte nužudoma jauna moteris. Tačiau Esteros de Laurenti romanas dar nebaigtas, kaip nebaigta ir jaunos moters nužudymo byla.
   Mano nuomonė. Katrine Engberg, žinomos danų autorės, pirmas savarankiškai parašytas detektyvas man pasirodė kiek silpnokas, vietomis net nuobodus, o detektyvas, suprantama, negali būti nuobodus :) Pasakojama istorija lyg ir būtų įdomi, įtraukianti, tačiau skaitant labai blaško daugybė nepagrindinių veikėjų, kurie kartą šmėsteli ir daugiau nepasirodo - sunku juos įsiminti, sunku sekti siužeto vingius. Pagrindiniai tyrėjai Japė ir Anetė gana blankūs, kiek įdomesnė yra Esteros de Laurenti asmenybė, apie kurią lyg ir sukasi visas veiksmas. Tačiau knygos gale paaiškėja, kad ne ji čia pagrindinė herojė. Gana ištęstas ir nuspėjamas detektyvas. Skaityti galima, tačiau tai ne ta knyga, kuri užkabina ir nepaleidžia. Bent man taip nenutiko.
Įvertinimas: 2 (1 - neverta skaityti, 2 - gera, 3 - puiki). 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą