Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2019 m. kovo 15 d., penktadienis

Itališkos ricotta spurgytės Zeppole

   Itališkos spurgos Zeppole: purios, švelnios ir, žinoma, beprotiškai skanios. Kažkur skaičiau, kad italai tradiciškai jas verda per la Festa di San Giuseppe (šv. Juozapo dieną). Reikia pasipraktikuoti, kad kovo 19 d. jas išvirusi galėčiau drąsiai pasakyti: prašome paragauti puikių itališkų spurgyčių. Išsirinkti receptą padėjo Cheftini.com tinklaraštis.

 Reikia:
130 g miltų;
2 kiaušinių;
250 g ricotta varškės;
1 a. š. kepimo miltelių;
3 v. š. cukraus;
cukraus pudros;
žiupsnelio druskos;

1 v. š. vanilinio cukraus;
aliejaus virti.

   Gaminame:
  Į dubenį įmušame kiaušinius. Šiek tiek paplakame. Plakant supilame cukrų. Miltus sumaišome su kepimo milteliais bei druska ir maišant suberiame miltus ir vanilinį cukrų. Sudedame ricotta ir gerai išmaišome. Visas procesas užtrunka apie 10 min. Gauname skystoką masę, iš kurios tikrai negalime formuoti spurgų rankomis, tad imame šaukštą ir mažus tešlos gabalėlius krečiame į verdantį aliejų. Jei turite ledų šaukštą, spurgytės bus dailesnės, tačiau man dar smagiau, kai kiekviena jų turi savitą formą. Vieną partiją verdame apie 3-5 min. ant lėtos ugnies, kol spurgytės gražiai paruduoja iš visų šonų. Išgriebiame su kiaurasamčiu ir dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų taukai. Kiek atšalusias apibarstome cukraus pudra. Iš rekomenduojamo tešlos kiekio gaunasi 20 spurgyčių, o virimo procedūra  užtrunka taip pat apie 20 min.  
 Štai ir viskas. Ragaujame. Skanu beprotiškai. Visi klausia, kur dėti likusį aliejų. Aš žinau - ryt vėl virsiu spurgytes, nes šiandien virtų jau nebeliko... ir taip iki Juozinių:)

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą