Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2019 m. sausio 7 d., pirmadienis

Tess Gerritsen Relikvija

  Viršelis. Tess Gerritsen  Relikvija (The Keepsake), leidykla Jotema, 2012 m., iš anglų kalbos vertė Vilma Krinevičienė, 304 p.
  Apie autorę.Tess Gerritsen gimė 1953 liepos 12 d. kinų emigrantų šeimoje, San Diege, Kalifornijoje. Vaikystėje svajojo apie rašytojos karjerą, tačiau šeimos spaudžiama pasirinko medicinos studijas Stanfordo universitete, kurį baigė 1975 m. įgydama antropologės specialybę.  Tęsti medicinos studijas išvyko į Kalifornijos universitetą San Fransiske. Šiame universitete 1979 m. gavo daktaro laipsnį ir įsidarbino Honolulu ligoninėje. Būdama motinystės atostogose, parašė apysaką Honolulu žurnalui, kuris organizavo literatūros konkursą. Jos parašyta istorija „On Choosing the Right Crack Seed“ užėmė pirmą vietą ir T. Gerritsen gavo 500 dolerių prizą. Pirmi rašytojos kūriniai buvo romantiški trileriai, kurie nebuvo išleisti ir, kaip pati rašytoja teigė, buvo tik „praktikos romanai“. 1996 m. T. Gerritsen išleido savo pirmąjį medicininį trilerį, pavadintą „Derlius“ ("Harvest"). Šį kūrinį įkvėpė į pensiją išėjęs detektyvas. Jis papasakojo, kad jauni vaikai grobiami Maskvos gatvėse ir siunčiami į užsienį kaip organų donorai. "Derlius" buvo T.Gerritsen pirmas romanas išleistas kietu viršeliu, tai buvo jos debiutas. New York Times bestselerių sąraše "Derlius" užėmė 13 vietą. Bestselerių autorė savo kūryboje sėkmingai pritaikė asmeninę gydytojos darbo ligoninės priimamajame patirtį. Tačiau jos interesai aprėpia ne vien medicinos sritį. Studijuodama antropologiją Stenfordo universitete, paskutiniame kurse ji katalogavo šimtmečių senumo žmonių palaikus, o dabar nuolat keliauja po pasaulį ir žavisi senosiomis kultūromis. Šiuo metu Tesė Geritsen atsidėjusi vien romanų kūrybai
  Apie knygą. Ilgus metus puikiai išsilaikiusi mumija gulėjo užmiršta dulkiname Krispino muziejaus rūsyje Bostone. Pavadinta Ponia X, neseniai atrasta mumija, sprendžiant iš visko, yra senovės Egipto relikvija. Tačiau medicinos ekspertė Mora Ailz atranda kūne makabrišką pranešimą – šiurpinantį įrodymą, jog šis „tūkstantmetis“ reliktas yra šių dienų žmogžudystės auka. Kai aptinkami dar dviejų moterų ne mažiau šiurpūs palaikai, Morai ir Bostono žmogžudysčių skyriaus detektyvei Džeinei Ricoli paaiškėja, kad tai maniako darbas. Mora ir Džeinė turi išnarplioti iškrypėlio žudiko žaidimą, kol žudikas Archeologas nepapildė savo siaubingos kolekcijos dar viena kraupia relikvija.
 Mano nuomonė. Dar viena daktarės Moros Ailz ir detektyvės Džeinės Ricoli byla. Šiuokart porelės akiratyje atsiduria archeologai. Tiesa, archeologija su nusikaltimu nieko bendra neturi, kaip dažniausiai būna, kalta meilė ir beprotybė. Smagiai parašyta, lengvai skaitoma, nereikalaujanti ypatingų proto pastangų literatūra. Tikras savaitgalio detektyvas. Daugiau lyg ir nieko negaliu pasakyti. 
 Įvertinimas. 2  (1 - neverta skaityti, 2 - gera, 3 - būtina perskaityti). 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą