Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2018 m. gruodžio 28 d., penktadienis

Užkandžių tortas

  Paskutinis mano šių metų gaminys - užkandžių tortas.  Jo receptą aptikau 2016 metų žurnale ,,Iš varškės ir sūrio". Spėkite, kodėl užsimaniau pasigaminti ir juo papuošti  Kalėdų stalą? Ogi labai jau spalvotas šis tortas man pasirodė. Ir neapsirikau, švietė kaip rožė ant stalo ir ,be to, skanus ir sotus buvo.  Darbo nėra daug, o visus produktus šio torto gamybai nesunkiai rasite parduotuvėse. Pradedame.

Reikės:
1 sluoksnis:
350 g juodos duonos (pirkau ,,Vilniaus" duoną), 100 g sviesto;
2 sluoksnis:
250 g ,,Fetos" sūrio, 250 g brinzos, 250 g varškės (9 proc.), 150 ml grietinėlės (13 proc.);
3 sluoksnis:
1 avokado, 150 g šaldytų žirnelių, 100 g grietinės;
4 sluoksnis:
1 keptas vidutinio dydžio burokėlis,  2 v. š. ,,Džiugo", 50 ml baltojo vyno acto, 3 v. š. natūralaus jogurto;
    Prieskoniai: 20 g želatinos, druska, malti pipirai, raudonėlis, paprikos milteliai, svogūnų milteliai, kalendros milteliai, kuminas.

 Gaminame:
1 sluoksnis. Nupjauname plutą, minkštimą sutrupiname ir apipilame ištirpintu sviestu. Gerai išmaišome. 23 cm torto formą išklojame maistine plėvele ir tolygiu sluoksniu suberiame duonos trupinius. Suspaudžiame. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.


 Prieš gamindami kitus sluoksnius pasiruošiame želatiną: ją ištirpiname nedideliame kiekyje vandens (aš ėmiau apie 200 ml vandens) ir padaliname į 3 dalis. Ją naudosime sutvirtinti torto sluoksnius. Taip pat išverdame žirnelius ir paliekame atvėsti.


2 sluoksnis. Visus ingredientus sutriname iki vientisos masės. Įpilame 1 dalį želatinos ir gerai sumaišome. Pagardiname raudonėliais, pipirais, paprikų ir svogūnų milteliais. Gautą sūrių masę sukrečiame ant duonos pagrindo ir vėl padedame į šaldytuvą, kol gaminsime  3 sluoksnį.


3 sluoksnis. Avokadą, atvėsusius virtus žirnelius ir grietinę sutriname iki vientisos masės, pagardiname druska. Supilame 2 dalį želatinos ir gerai išmaišome. Suformuojame trečią torto sluoksnį ir paliekame 15 min. šaldytuve.

4 sluoksnis. Burokėlio skilteles apšlakstome actu ir trintuve sutriname iki vientisos masės, įberiame ,,Džiugą" ir sudedame jogurtą, paskaniname kalendra ir kuminu. Supilame 3 dalį želatinos ir gerai išmaišome. Burokėlių masę sukrečiame ant avokado sluoksnio, išlyginame ir paliekame keletui valandų (dar geriau - visai nakčiai) šaldytuve sustingti.
Viskas. Ragaujame. Tiesa, prieš ragaudami galite tortą papuošti, bet nebūtina, nes tortas labai spalvotas ir gražus.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą