Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2018 m. spalio 23 d., antradienis

Trupininis pyragas

   Greitas ir skanus pyragas, kuriam ingredientų visuomet namuose suras bet kuri šeimininkė. Man šiandien kilo noras kažko saldaus prie kavos, įlindau į virtuvės spinteles, šaldytuvą ir nutariau, kepsiu trupininį pyragą, nes turiu:
200g sviesto;
200 g cukraus;
2 kiaušinius;
500 g miltų;
1 a. š. kepimo miltelių;
apie 360 g (2 pakeliai) varškės;
stiklinę pačios virtos obuolienės (žr. https://sniegena.blogspot.com/2018/09/obuoliene-su-apelsinais.html).
 
   Įjungiu orkaitę, kad įkaistų iki 200 laipsnių ir imuosi darbo. Miltus išsijoju tiesiai ant stalo, suberiu kepimo miltelius,150 g cukraus, burokine tarka sutarkuoju sviestą, įmušu 1-ą kiaušinį. Visa tai trupinu tarp pirštų, kol gaunu vienalyčius trupinius. Į pyrago formą suberiu 2/3 trupinių ir juos suspaudžiu, padarydama tvirtą pagrindą. Į varškę įmušu kiaušinį, suberiu 50 g cukraus ir viską sutrinu iki vientisos masės. Tuomet varškės mase tolygiai apkloju pagrindą, o ant varškės sukrečiu obuolienę. Paskutinis akordas - pyragą aptrupinu likusiais tešlos trupiniais ir kepu apie 40 min., arba kol viršutinis trupinių sluoksnis gražiai paruduoja.


  Kaip minėjau, šio pyrago įdarą galima varijuoti: vietoj obuolienės dėti bet kokią kitą uogienę, varškės galima nedėti, tik uogienę, arba uogienę keisti smulkiai pjaustytais obuoliais, arba vietoj uogienės dėti paruoštą aguonų masę - visi ingredientai čia tinka, tad fantazuokite ir mėgaukitės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą