Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2018 m. rugsėjo 24 d., pirmadienis

Biskvitinis obuolių pyragas


 Daug metų kepamas ir niekad neatsibostantis rudeninis obuolių pyragas. Paprastas kaip du kart du :) Net neabejoju, kad ir jums teko jį kepti, na, bent jau ragauti - tai tikrai. Skaniausia, žinoma, karštas ir pagardintas ledų kamuoliuku.

Pyragui reikės:
5 rūgščių obuolių;
saujos džiovintų spanguolių;
3 kiaušinių;
pusės stiklinės cukraus (jei mėgstate saldžiau, galite imti pilną stiklinę);
stiklinė su kaupu miltų;
cinamono miltelių;
1/2 a. š. kepimo miltelių;
cukraus pudros apibarstymui.
Obuolius nulupame, išimame sėklas ir supjaustome riekelėmis. Apibarstome cinamonu.
   Kiaušinius išplakame mikseriu, plakant pamažu supilame cukrų, vėliau - miltus sumaišytus su soda. Gauname blynų tirštumo tešlą.  
   Supjaustytus obuolius suberiame į sviestu arba aliejumi suteptą formą, užberiame džiovintas spanguoles. Ant obuolių tolygiai pilame tešlą. Tešla turi apdengti visus obuolius. Pyragą pašauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 40 min. Ištraukę apibarstome cukraus pudra. Valgome šiltą su ledais ar šaltą prie kavos ar arbatos puodelio.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą