Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2018 m. rugpjūčio 17 d., penktadienis

Sally Beauman Meilužiai ir melagiai




Sally Beauman — Meilužiai ir melagiai
Oficialiai. Sally Beauman Meilužiai ir melagiai (Lovers and Liars) leidykla Alma littera, 2003, iš anglų kalbos vertė Dalė Virginija Jakutienė, 600 psl.
  Sally Beauman (iš pradžių rašė pseudonimu Vanessa James) - rašytoja ir žurnalistė - gimė Devone 1944 m. Mokėsi Girtono koledže, Kembridžo universitete studijavo anglų literatūrą. 1966 m. ištekėjo už Kristoferio Beaumano, ekonomisto. Po studijų su vyrų persikėlė į Ameriką ir ten gyveno trejus metus, pirma Vašingtone, vėliau Niujorke. Tuo metu aktyviai keliavo po šalį. Jos karjera buvo sėkminga - 1970 m. gavo Catherine Pakenham premiją, tapo jauniausia žurnalo Queen redaktore, rašė Anglijos ir JAV leidiniams Daily Telegraph, Sunday Telegraph Magazine, Sunday Times, Observer, Vogue, New York Times ir New Yorker.
  1990 m. duodama interviu žurnalui Sunday Times, ji prisipažino parašiusi 9 knygas, kurias pasirašė pseudonimu. Pirmąją knygą savo vardu rašytoja išleido tik 1987 m.
  Su antruoju vyrų, aktoriumi Alan Howard, rašytoja susipažino imdama iš jo interviu. 2004 m. jie susituokė. 2016 m., sulaukusi 72 metų amžiaus, Sally Beauman mirė. Palaidota Londone.
  Knygos ,,Melagiai ir meilužiai" nugarėlėje rašoma: Vieną šaltą sausio rytą prabangiai vilkinti gražuolė išsiunčia keturis vienodus siuntinius keturiais skirtingais adresais: į Paryžių, Niujorką, Veneciją ir Londoną. Bet šie siuntiniai nėra tokie nekalti, o moteris nėra ta, kuria apsimeta… Sudėtinga, erotiška, sensacinga knyga…

Mano nuomonė. Knygos pavadinimas, kaip reta, taikliai atspindi knygos turinį. Tai beveik detektyvinė istorija (na, jei taip galima dviejų žurnalistų vykdomą tyrimą) apie politikus, (ne) įsivėlusius  į sekso skandalus, apie juos nuolat lydinčias melagystes bei besitęsiantį praeities nuodėmių šleifą, kurį vis bandoma paslėpti, ištrinti iš atminties, tiek savo, tiek visuomenės, ir kokiomis priemonėmis to siekiama. Ir, žinoma, apie meilę, o kaip gi be jos?
  Esu skaičiusi šios autorės knygą ,,Meilės peizažas" , kuri paliko geresnį įspūdį, tačiau vertinant ,,Meilužiai ir melagiai" dabar leidžiamos raštliavos fone (gink Dieve, ne apie visas knygas šneku), tai visai neblogas kūrinys, kuris puikiai tinka vasaros laisvalaikiui. Puikiai tiktų ir kelionėje, nes ypatingo dėmesio ir susikaupimo nereikia, tik viena bėda, gal kiek storoka...


Įvertinimas. 2  (1 - neverta skaityti, 2 - gera, 3 - būtina perskaityti). 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą