Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2018 m. birželio 20 d., trečiadienis

Užkandžių krepšys savaitgaliui prie ežero

   Artėja trumpiausia metų naktis. Oras toks šiltas šiemet, kad tikrai visi prie ežero laužus kūrensite ir paparčio žiedo ieškosite. Ieškosiu ir aš, o kad beieškant to laimės žiedo jėgos neapleistų, prigaminsiu visą krepšį užkandėlių - ir draugus pavaišinsiu, ir pati alkana neliksiu :)

   1. Batono trikampėliai su morkomis ir sūriu. 2 dideles morkas ir 200 g fermentinio sūrio sutarkuojame smulkesne nei burokine tarka, išspaudžiame 3 skilteles česnako (kas mėgsta aštriau, gali ir daugiau), įdedame 3-5 šaukštus majonezo. Viską gerai sumaišome ir tepame ant batono trikampėlių. Sumuštinukus sudedame ant skardos ir pašauname į įkaitintą orkaitę bei kepame, kol sūris išsileis, o batonas taps traškus.
   2. Lavašas su tunu ir žalumynais: http://sniegena.blogspot.com/2016/07/lavasas-su-tunu-ir-zalumynais.html.
  3. Sūrieji tešlos šaukšteliai (pirkti parduotuvėje) įdaryti raukšlėtųjų gudukų užtepėle:http://sniegena.blogspot.com/2014/09/rauksletuju-guduku-paprastai-vadinamu.html.
   4. Lavašas su lašiša. 1 lavašo lakštas, 1 indelis tepamo varškės sūrelio, 100 g rūkytos arba sūdytos lašišos file, 1/2 citrinos, pundelis krapų. Lavašą sutepame sūrelio mase, susmulkiname lašišą ir gabaliukus išdėliojame po visą lavašą (tarp lašišos gabalėlių turi būti tarpai), susmulkiname krapus ir užbarstome ant lavašo, visa tai apšlakstome citrinos sultimis. Lengvai paspausdami susukame lavašą (sukame platųjį šoną). Perpjauname per pusę, šiek tiek prispaudžiame ir kelioms valandoms paliekame šaldytuve. Supjaustome nedideliais, vieno kąsnio gabaliukais.
   Gražaus ir skanaus savaitgalio!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą