Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2018 m. birželio 19 d., antradienis

Tinginys - visada skani klasika

   Kai nori ko nors saldaus, o taip tingisi, geriausia išeitis - pasigaminti tinginį pagal seną, iš vaikystės prisimenamą ir šiems laikams pritaikytą receptą.
 
Reikės:
3 pakelių sausainių (pvz. Gaidelis);
200 g sviesto;
1 indelio kondensuoto pieno su cukrumi;
3-5 v. š. kakavos miltelių (skonį stiprumą renkatės jūs);
100 g lazdyno riešutų;
saujos džiovintų spanguolių.
 

  Kondensuoto pieno indelį įdedame į puodą su vandeniu, užkaičiame ir verdame apie 40 min., tuomet paliekame atšalti. Pusę sausainių susmulkiname iki trupinių, likusią pusę sulaužome. Riešutus pakaitiname keptuvėje ir nulupame luobelę, spanguoles nuplauname ir nusausiname.
  Sviestą išlydome ir sumaišome su sausainiais, atidarome pravėsusį kondensuoto pieno indelį ir jo turinį suverčiame į sausainių masę. Įberiame kakavą ir viską labai stropiai išmaišome. Tuomet suberiame riešutus (galima keletą pasilikti papuošimui) ir spanguoles. Dar kartą gerai išmaišome. Masę sukrečiame į užsegamą torto formą, suspaudžiame, išlyginame, užklojame kepimo popieriumi ir paslegiame. Dedame į šaldytuvą. Ragaujame po 6-8 val.

P.S. Galima ir be torto formos. Sausainių masę suvyniojame į maistinę plėvelę lyg dešrą, suspaudžiame ir dedame į šaldytuvą - kitą dieną galėsite tinginį pjaustyti lyg dešrą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą