Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2017 m. sausio 2 d., pirmadienis

Tiramisu

 
  Kaip rašo Vikipedija, tiramisu yra itališkas desertas, gaminamas iš sausainių ,,pirštelių", išmirkytų kavoje, kiaušinio trynių ir mascarpone sūrio. Tiramisu gardinamas Marsalos vynu ir kakavos milteliais.

Tiramisu atsiradimo istorijų yra ne viena. Vieni teigia, kad pirmasis toks receptas buvo aprašytas Giovanni Capnist receptų knygoje I Dolci Del Veneto 1983 m. Istorikų teigimu, pirmą kartą Tiramisu buvo paminėtas Sienoje. Ši versija teigia, kad toks gaminys buvo pagamintas didžiojo Toskanos hercogo Kozimo III garbei 1969 m. gruodžio 24 d., kuomet jis aplankė Sienos miestą.

Mano tiramisu receptas tėra itališko tiramisu variacija.
 
 
 
Reikės:
 200 g pailgų sausainių ,,Damų piršteliai" (Savoiardi);
500 g mascarpone sūrio;
200 g grietinėlės (35 proc.);
4 kiaušinių tryniai;
4 šaukštai cukraus pudros;
200 ml stiprios kavos pagardintos 40 g brendžio;
kakavos miltelių, tarkuoto juodojo šokolado.

 Gaminame:
   Užviriname puodą su šlakeliu vandens ir įstatome į jį dubenėlį su kiaušinių tryniais, suberiame cukrų ir 5 minutes plakame šluotele arba mikseriu iki kiaušinių tryniai tampa purūs ir įgauna beveik baltą spalvą. Išjungiame ugnį, iškeliame dubenį su tryniais ir dar kelias minutes plakame. Tuomet paliekame praaušti.

 
    Grietinėlę taip pat išplakame iki standumo. Sumaišome su mascarpone sūriu, supilame pravėsusius trynius ir viską išmaišome iki vientisos masės.
   Sausainėlius pamirkome (tiesiog tik pamerkiame ir ištraukiame) šaltame espresso su brendžiu ir jais išklojame norimos formos indo dugną (aš naudojau keturkampę formą). Ant jų dedame sluoksnį paruoštos mascarpone masės, gausiai apibarstome kakava. Vėl dedame sausainius, mascarpone ir barstome kakava. Jei dar liko sausainių ir masės, formuojame trečią sluoksnį. Torto viršutinį sluoksnį apiberiame kakava ir šokoladu.
   Pagamintą tortą dedame kelioms valandoms (dar geriau - parai) į šaldytuvą, kad sluoksniai įsigertų vienas kito aromato.

Ragaujame. Skonis tikrai tikrai dieviškai geras. Na, nuotraukėlės gal ne tokio gero skonio (atleistina - darytos telefonu), tačiau tortas, pasikartosiu, perfetta.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą