Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2016 m. sausio 7 d., ketvirtadienis

Balandėliai su grikių kruopų įdaru

   Kai lauke spaudžia 20 laipsnių šaltukas, taip ir norisi skrandį palepinti šiltu, sočiu patiekalu. Balandėliai, štai kur gėris. Deja, gaminti tik sau nuobodu, o mano šeimynykščiai juk vegetarai. Teko ieškoti kompromiso, o jei ieškai, tai visada ir randi. Keli žvilgsniai į internetinius tinklaraščius, apibendrinimas ir rezultatas: balandėliai su grikių kruopų ir pievagrybių įdaru.

  Reikia:
kopūsto gūžės;
stiklinės grikių kruopų;
200 g pievagrybių;
1 svogūno;
1 morkos;
1 stiklainis pomidorų padažo;
1 indelis (400 g) grietinės; 
prieskonių (lauro lapai, pipirai, petražolės ir pan.), druskos, sviesto ir aliejaus kepimui.
 
   Pasiraitojame rankoves ir kimbame į darbus:
  Užkaičiame puodą vandens. Atsargiai nuimame kopūsto lapus ir paverdame (aš išsiviriau 10 lapų). Ištraukiame iš vandens ir paliekame ataušti bei nudžiūti (visai kaip balandėliams su faršu). Tuo metu susmulkiname svogūną, sutarkuojame morką, supjaustome grybus ir visa tai pakepiname šlakelyje aliejaus. Baigiant kepti užberiame druskos ir maltų pipirų. Apkeptas daržoves užpilame vandeniu arba sultiniu, suberiame grikius ir verdame ant silpnos ugnies.
   Į atšalusius kopūsto lapus dedame po kupiną šaukštą (arba du - priklausomai nuo kopūsto lapo dydžio) įdaro, sulankstome. Balandėlius apkepame iš abiejų pusių įkaitintame svieste. Sumaišome pomidorų padažą, grietinę ir virusį vandenį, pagardiname prieskoniais ir druska (pagal skonį). Į puodą dedame balandėlius, užpilame pasigamintu padažu ir troškiname apie 30 min. Padažo turi būti tiek, kad visi balandėliai jame paskęstų. Valgome su duona arba bulvėmis (galima ir vienus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą